AUTO  ·  COLECȚIE VINTAGE

GALERIE FOTO Spectacolul boem al maşinilor vintage! Superimagini din Piața Ovidiu + mașina construită special pentru Ceaușescu a putut fi admirată de oameni

FOTO: Ionuț Coman +20 FOTO
FOTO: Ionuț Coman

Articol de - Publicat luni, 29 mai 2017 14:58

Străjuită de clădiri impregnate cu aerul boem al perioadei interbelice, Piaţa Ovidiu din Constanţa a devenit pentru două zile un punct de atracţie pentru admiratorii maşinilor de epocă.

A treia ediţie a evenimentului “Mai clasic”, organizat de Gabriel Lucian Bălan, a adus la malul mării cele mai spectaculoase automobile din secolul trecut. La loc de cinste au stat maşinile de lux, Rols Royce, Oldsmobile, Austin, Ford şi Mercedes, cu o vechime de câteva zeci de ani, dar aflate într-o stare impecabilă.

Şi maşinile americane care au făcut istorie în urmă cu trei decenii, Ford Mustang, Pontiac şi Cadillac, au atras atenţia miilor de vizitatori, alături de celebrele broscuţe de la Volkswagen, clasicele limuzine Mercedes şi modelele sport de succes de la Alfa Romeo.

Istoria autohtonei Dacia a fost dezvăluită de seria de automobile lansate de-a lungul timpului de uzina de la Mioveni, în timp ce fratele mai mare din Franţa a fost prezent cu micuţul, dar cochetul Renault 12.

Una dintre surprize a reprezentant-o automobilul prezidenţial construit special de ARO pentru Nicolae Ceaşescu în urmă cu aproape patru decenii. Modelul ARO 304 modificat, dotat cu o trapă acţionată electric, un element revoluţionar pentru industria românească în acea perioadă, a fost folosit de dictator şi familia sa în timpul paradelor, oferindu-le ocazia de a saluta mulţimile.

Scos la licitaţie, alături de alte zece maşini, automobilul nu a fost adjudecat, preţul cerut de proprietar, 50.000 de euro, fiind considerat mult prea piperat.Florin Salam a chemat toate televiziunile să facă un anunț important în fața spitalului: 'Pur și simplu suntem disperați'
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
Campionatul Mondial de Snooker
Eurosport
22:00 Optimi UCL
Manchester City - Real Madrid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Juventus - Lyon
Juventus - Lyon
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1