SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL BELGIEI

Hamilton a pierdut controlul pe final de cursă, dar a reuşit să încheie triumfător la Spa » Emoţii pentru Lewis

Articol de - Publicat luni, 30 august 2010 00:00

Înainte de finalul cursei, britanicul Lewis Hamilton a pierdut controlul maşinii, atingînd glisiera de protecţie. A redresat repede, obţinînd o mare victorie la Spa.

Nebunie la Spa. Mark Webber (Red Bull) a plecat din pole-position, dar are un start ratat. În spatele său, britanicul Lewis Hamilton (McLaren) n-a ratat această oportunitate şi a preluat şefia. Australianul de la Red Bull, în degringoladă, a pierdut poziţie după poziţie. Hamilton, Button, Vettel, Kubica şi Webber aceasta era ordinea la început. Schumacher, care a plecat în Grand Prix-ul Belgiei de pe poziţia 21, a venit cu o strategie bună: nu opreşte la boxe pînă nu începe ploaia cu adevărat. Şi i-a ieşit pentru că a ajuns rapid în primii 10!

Vettel l-a terminat pe Button
Sebastian Vettel a fost însă personajul principal al cursei. Puştiul-minune al Germaniei, în cursa sa nebunească de a cîştiga titlul mondial, a forţat. N-a ţinut cont de ploaie, monopostul a derapat şi ghinionul lui Button a fost că se afla prin zonă. Germanul l-a lovit pe britanic în plin, iar pilotul lui McLaren a fost nevoit să abandoneze. Totul din cauza lui Vettel. Omul de la Red Bull s-a chinuit pînă la final. A rămas în cursă, a făcut şi o pană după un nou acroşaj de această dată, a primit şi o penalizare drive through, dar n-a putut mai mult de poziţia a 15-a în final.

Ploaia şi pneurile slick le-au dat mari bătăi de cap piloţilor. Barrichello l-a lovit în spate pe Alonso. Primul a abandonat, iar spaniolul s-a dus repede la boxe. A revenit, dar n-a terminat cursa. La final, cînd ploaia era în toi, s-a lovit de glisierele de protecţie, punînd maşina de-a curmezişul pistei.

Kubica a greşit
Emoţii a avut şi Hamilton. Pînă să-şi schimbe "slick-urile", britanicul a fost foarte aproape de parapet. A redresat însă monopostul, iar pînă la final nu s-a mai întîmplat nimic. Lewis se află la a treia victorie din sezon. Kubica a fost foarte aproape de locul doi. La ultima oprire la boxe, polonezul lui Renault n-a intrat cum trebuie la standuri. Mecanicii au pierdut secunde bune, iar Webber a profitat şi a terminat pe locul doi.

Massa a fost singurul lucru bun pentru Ferrari, brazilianul obţinînd un loc 4. Puţin pentru pretenţiile scuderiei italiene!

3 victorii a obţinut Lewis Hamilton în acest sezon, Turcia, Canada şi Belgia

"A fost un weekend superb pentru mine. E greu să reuşeşti pe o astfel de vreme"
Lewis Hamilton

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
viorescu
viorescu  •  30 August 2010, 14:25

Vettel a primit penalizarea pentru lovirea lui Button si nu pentru acrosajul cu Liuzzi, cind de fapt acesta l-a lovit in partea din spate.

danyel24
danyel24  •  30 August 2010, 13:47

inca o data mark webber demonstreaza ca este un pilot capabil sa castige un titlu mondial si nu vitezistul vettel care a facut greseli dupa greseli si nu spun ca vettel nu este un pilot genial ,dar inca nu e timpul lui si dupa cursa de ieri s-a vazut ca mark webbr merita fara probleme sa castige

Vezi toate comentariile (2)
Comentează