SPORTURI  »  AUTO  »  RALIU

Încă un echipaj din România ia startul în Campionatul Mondial de Raliuri. La 26 de ani a cucerit 14 titluri naționale!

Articol de GSP - Publicat luni, 21 ianuarie 2019 19:37

Triplul campion național Raul Badiu va face anul acesta pasul spre lumea internațională a raliurilor, urmând să participe la ediția 2019 a Campionatului Mondial de Raliuri (World Rally Championship), acolo unde România îl mai are ca reprezentant pe Simone Tempestini.

Raul Badiu îl va avea din nou alături de Gabriel Lazăr, din postura de navigator, cel care i-a stat în dreapta de fiecare dată în ultimele 4 sezoane. Cei doi au câștigat anul trecut nu mai puțin de 3 titluri pe plan intern, impunându-se în Cupa Suzuki, Clasa 9 și 2 Roți Motrice în cadrul Campionatului Național de Raliuri Dunlop, organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

În total, Badiu a strâns nu mai puțin de 14 titluri de campion național la raliuri din 2012 până în prezent.

Românul va concura pentru titlul mondial al Juniorilor din cadrul World Rally Championship, acolo unde toți participanții au sub 30 de ani și pilotează pe modele identice de Ford Fiesta R2. În trecut, în JWRC s-au impus nume cunoscute precum ebastien Loeb (2001), Dani Sordo (2005), Sebastien Ogier (2008), Craig Breen (2011), dar și un român, clujeanul Simone Tempestini în 2016. Marele premiu rezervat câștigătorului este un automobil Ford Fiesta R5, pneuri și acoperirea cheltuielior pentru a participa la ediția 2020 a categoriei WRC 2.

„Participarea la nivel mondial în orice sport necesită sacrificii imense și suntem gata să le facem în acest sezon. Vom investi absolut toată energia în această participare în WRC pentru că șansa de a te confrunta cu cei mai buni din lume înseamnă o provocare imensă pentru noi. Sunt convins că eforturile umane și materiale considerabile pe care le vom face vor fi răsplătite”, a declarat Raul Badiu.

Acesta devine astfel al doilea pilot român care ia startul într-un sezon WRC după clujeanul Simone Tempestini, care a cucerit un titlu mondial de juniori în WRC (2016), iar anul trecut s-a clasat pe locul 15 în clasamentul general WRC 2. Prima etapă din calendarul 2019 va avea loc între 14 și 17 februarie în Suedia.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Cristi Chivu a lăsat-o fără cuvinte pe prezentatoarea matinalului: „Doamne, Doamne! Îmi tremură mâinile. Îți datorez foarte mult”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează