SPORTURI  »  AUTO  »  

ING Renault isi prezinta pilotii pentru 2008

Articol de - Publicat luni, 10 decembrie 2007 00:00

ING Renault F1 Team prezinta pentru sezonul de Formula 1 2008 un tandem de piloti ambitiosi.Anul viitor, Fernando Alonso, dublu campion mondial, si Nelson Piquet Jr. vor purta culorile scuderiei cu insemnele Rombului. Tanarul francez, Français Romain Grosjean, absolvent al programului Renault Driver Developement si Campion de Formula 3 Euroseries 2007, li se va alatura ca pilot de incercare.

“Fernando si Nelsinho vor forma una dintre cele mai promitatoare echipe ale anului 2008”, a declarat Flavio Briatore, Director General al Renault F1 Team.

“ Suntem foarte bucurosi ca si Fernando s-a intors la echipa cu care a obtinut atatea succese. Calitatile sale de pilot si lider sunt bine cunoscute si ne dorim mult sa dezvoltam un nou parteneriat care speram ca se va dovedi fructuos. In plus, cunoscand stilul nostru de lucru si intreaga echipa, ii va fi usor sa intre in joc. Nelson este unul dintre cele mai promitatoare tinere talente din sportul automobilistic ale momentului. El a petrecut un an ca pilot de incercare si a ajuns sa cunoasca echipa, iar in acest moment este pregatit sa treaca la o etapa superioara.”

Fernando s-a realaturat echipei dupa ce a concurat in sezonul 2007 pentru echipa Mclaren Mercedes. Alonso a concurat pentru Renault din 2003 pana in 2006, sezoane in decursul carora a obtinut 15 Grand Prix-uri si doua titluri mondiale in 2005 si 2006.Alonso va avea un rol cheie in eforturile echipei de a reveni in prim plan. Nelson Piquet Jr. va completa tandemul echipei franceze in sezonul viitor.

Tanarul brazilian de 22 de ani a fost cel de-al treilea pilot si pilot de incercare al echipei in sezonul 2007, dupa ce a terminat ca vice campion GP2 Series in 2006. El isi va face debutul in Grand Prix in cea mai inalta categorie in 2008, odata cu Grand Prix-ul Australiei.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează