SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

Kobayashi va lua startul în Turcia deşi nu a participat în calificări

Kobayashi s-a descurcat excelent in primele 3 curse ale sezonului, avînd 7 puncte în clasamentul pilotilor
Kobayashi s-a descurcat excelent in primele 3 curse ale sezonului, avînd 7 puncte în clasamentul pilotilor

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 mai 2011 00:00 / Actualizat duminica, 08 mai 2011 13:09

Japonezul Kamui Kobayashi va lua startul în Marele Premiu al Turciei de astăzi, deşi el a lipsit din sesiunea de calificări. Stewardzii îi vor permite niponului să plece din coada plutonului.

Conform regulei celor 107 de procente, pentru a lua stratul în cursă, piloţii trebuie să stabilească un timp mai slab cu cel mult 7% faţă de cel mai bun timp stabilit în Q1. Articolul 36.3 din regulamentul competiţiei le oferă însă posibilitatea stewardzilor de a trece peste regula celor 107 procente în cazuri excepţionale.

În cazul lui Kobayashi, comisarii cursei au argumentat că niponul de la Sauber a stabilit timpi foarte buni în antrenamentele libere de vineri, timpi cu care s-ar fi calificat fără probleme pentru grila de start a cursei de azi.

O defecţiune la sistemul de alimentare cu combustibil l-a oprit pe Kobayashi încă din primul său tur în Q1, iar tehnicienii de la Sauber nu au putut remedia problema în cele 10 minute ale sesiunii, astfel că japonezul nu a mai plecat de la standuri.

Marele Premiu al Turciei va începe la ora 15:00 şi va fi transmis în direct de DigiSport şi liveTEXT de gsp.ro. Vezi aici grila de start!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează