SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

Kubica îşi revine miraculos: la sfîrşitul lunii află dacă mai poate concura în F1

Polonezul Robert Kubica (sursa foto: itv-f1)
Polonezul Robert Kubica (sursa foto: itv-f1)

Articol de GSP - Publicat marti, 09 august 2011 00:00 / Actualizat marti, 09 august 2011 22:35

Robert Kubica se simte din cei în ce mai bine, după ce, la începutul anului, a suferit un grav accident în timpul unui raliu în Italia.

Polonezul face progrese foarte mari în încercarea de a reveni în Formula 1, spune bunul său prieten, ziaristul Mikolaj Sokol. La finalul lunii, polonezul va fi supus unei noi intervenţii chirurgicale la mîna dreaptă, iar după, doctorii îşi vor da verdictul dacă poate lua startul în sezonul viitor al Formulei 1.

"Condiţia sa curentă este miraculoasă. După ce l-am văzut în spital, la cîteva ore după accident, nu m-aş fi aşteptat niciodată la o asemenea recuperare", a spus Sokol.

Conform ziaristului, Kubica se paote deplasa acum de unul singur, iar la finalul lunii va şti cu siguranţă dacă va putea lua startul în sezonul 2012 al Formulei 1. Tocmai din acest motiv, oficialii echipei Renault F1 au întîrziat să-şi anunţe piloţii pentru anul viitor, sperînd într-o recuperare totală a polonezului.

În cazul în care acesta nu va putea lua startul, Renault are la dispoziţie trei opţiuni pentru înlocuirea polonezului: Nick Heidfeld (cel care i-a luat locul lui Kubica în acest sezon), Bruno Senna (pilot de teste la Renault şi fost concurent în Formula 1 în 2010) sau Romain Grosjean (liderul la zi al GP2 şi pilot de teste la Renault).

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (4)
bp.honved
bp.honved  •  14 August 2011, 00:19

Pacat de el daca n-o sa mai concureze in f1. Ar fi mai interesant daca ar mai fi Montoya, Raikkonen si ... Kubica. Sa speram ca revine si va fi in forma buna.

mihaienache
mihaienache  •  10 August 2011, 09:16

sper sa isi revina pt ca e din punctul meu de vedere cel mai talentat pilot de la shumi incoace

flo_ax
flo_ax  •  10 August 2011, 00:29

degeaba, e putred... iti dai seama ca talentele sunt f apropiate in f1, ii va fi imposibil sa concureze din punct de vedere fizic cu un pilot "ne-sifonat". Asta se intampla cand iti risti degeaba viata si cariera. Concurezi in alte curse dupa ce ti-ai terminat conturile cu formula 1, ca multi alti piloti, dar cand ai privilegiul sa ai un volan in marele circ, iti schimbi prioritatile.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează