SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL SUA

Lewis, texanul » Hamilton, la a cincea victorie consecutivă! Titlul din Formula 1 se dispută la Abu Dhabi

Articol de - Publicat luni, 03 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 03 noiembrie 2014 00:43

Lewis Hamilton a cîştigat şi la Austin în faţa unui Rosberg plecat din pole-position. Britanicul a mai pus între el şi german încă 7 puncte, diferenţa dintre cei fiind acum de 24 de puncte.

Plecat din pole-position, Nico Rosberg avea nevoie de o victorie la Austin, succes care i-ar fi asigurat 25 de puncte. Germanul a pornit bine de la grilă, la fel şi Lewis Hamilton, astfel că diferenţa dintre cei doi a fost, o bună perioadă, mai mică de o secundă.

Rosberg a anunţat în turul 16 că pneurile sale nu mai rezistă şi trebuie să ajungă la boxe. Hamilton a preluat şefia, dar pentru puţin timp pentru că şi britanicul a fost nevoit să-şi schimbe pneurile.

S-a făcut rocada, Rosberg, primul, urmat de Hamilton. În turul 24, britanicul a simţit că poate mai mult şi a atacat cu succes poziţia germanului.

Între cei doi, diferenţa era înainte de Grand Prix-ul Americii de 17 puncte. În acel moment se mai adăugau încă 7 puncte, dar mai era jumătate de cursă.

Toată lumea aştepta reacţia lui Rosberg, însă Hamilton a rămas pe poziţii. Acesta a controlat foarte bine ultima parte a cursei, menţinînd constant o distanţă de 3 secunde în faţa coechipierului său lipsit de agresivitate.

Podium pentru Ricciardo
Podiumul a fost completat de Daniel Ricciardo, deşi marii favoriţi erau cei doi piloţi Williams, Valtteri Bottas şi Felipe Massa. Australianul, care a avut şi unele probleme tehnice, a rezistat, păstrînd locul trei cu un avans de mai puţin de două secunde. Ricciardo se află la cel de-al optulea podium din acest an.

La Abu Dhabi se decide totul
Britanicul a cîştigat un nou duel important cu germanul. Urmează Interlagos săptămîna viitoare, după care ultima cursă a sezonului, cea de la Abu Dhabi, va fi una extrem de tensionată. Hamilton poate pierde totul pentru că FIA a hotărît la începutul anului că punctele se vor dubla în capitala Emiratelor Arabe Unite!

5 victorii consecutive are în acest moment Lewis Hamilton (Italia, Singapore, Japonia, Rusia şi SUA)

10 succese a strîns Hamilton în 2014 (Malaiezia, Bahrain, China, Spania, Marea Britanie, Italia, Singapore, Japonia, Rusia şi SUA)

640110-cursa-america.jpg

640111-general-america.jpg

VRUUUM de Luminiţa Paul » Money, money

Boss-ul F1, Bernie Ecclestone, îşi recunoaşte greşelile. Ieri, Marussia şi Caterham au lipsit de pe grila de start americană, reducînd numărul echipelor participante la 18. Probleme financiare mari, care au provocat mai mult decît rumoare în paddock, în special din partea team-urilor de linie secundă.

Ecclestone identifică necazul: "Sînt prea mulţi bani distribuiţi rău, probabil din vina mea. La fel ca multe înţelegeri pe care oamenii le fac, par o idee bună la momentul respectiv". Apoi nu mai e aşa. "Ştiu ce e în neregulă, dar nu ştiu cum să rezolv", s-a lamentat puternicul om.

Chiar dacă acordurile sînt secrete, sume aproximative circulă în mediu. Ferrari ar fi primit pentru anul trecut mai mult de 200 de milioane de dolari, în timp ce Marussia doar 14 milioane, iar Caterham un pic peste 28.

Costurile anuale ale unei echipe de mijloc se ridică la 120 de milioane, scrie Andrew Benson de la BBC. Şi atunci? "Trebuie să facem ceva, nu e o răceală, iei cîteva pastile şi gata, dispare", mai spune Ecclestone. Cel care ştie că a greşit. Şi o recunoaşte. S-ar putea însă să nu fie suficient.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
leo83b
leo83b  •  06 Noiembrie 2014, 20:33

Va rog sa-mi spuna cineva daca a aparut acest articol in editia tiparita? Daca da, in ce zi?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează