SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL ITALIEI

Lewis zîmbeşte » Hamilton s-a impus la Monza şi a întrat în cursa pentru titlul mondial

Hamilton a urcat pe locul doi în clasamentul general al piloţilor.
Hamilton a urcat pe locul doi în clasamentul general al piloţilor.

Articol de - Publicat luni, 10 septembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 09 septembrie 2012 21:59

Pilotul lui McLaren, Lewis Hamilton, a cîştigat la Monza şi intră astfel în lupta pentru titlul mondial, profitînd de abandonurile lui Vettel, Webber şi Button.

În sfîrşit, Lewis Hamilton poate zîmbi. N-a mai fost în preajma lui francezul Grosjean (Lotus), care să dea peste el, aşa cum s-a întîmplat în Belgia cu o săptămînă în urmă. Britanicul lui McLaren a plecat din pole-position şi dus a fost! A mers fără greşeală, fiind lider tot timpul. Iar în spatele lui, Button, coechipierul său, a fost nevoit să abandoneze din cauza faptului că monopostul nu mai era alimentat cu combustibil. Massa, deşi a plecat foarte bine, ajungînd chiar în spatele lui Hamilton, a terminat pe locul 4, oricum o performanţă pentru brazilianul de la Ferrari.

Alonso a prins podiumul
Alonso a făcut o cursă nebună. Pilotul lui Ferrari a fost nevoit să plece în cursă de pe poziţia a 10-a, dar a terminat pe podium. Cît o victorie pentru spaniol dacă ne uităm mai jos în clasamentul cursei. Vettel (Red Bull) n-a intrat în puncte. Actualul campion mondial, după ce a fost penalizat cu un drive through pentru un incident chiar cu Alonso, a fost nevoit să abandoneze din cauza unei defecţiuni tehnice a maşinii. Probleme cu monopostul a avut şi Webber, colegul său de echipă, astfel că Red Bull nu a adunat nici un punct după aventura de la Monza.

Revelaţia Perez
Mexicanul Sergio Perez (Sauber) a făcut o cursă fantastică în Italia. A plecat de pe locul 12 cu pneuri Pirelli hard. Ciudată strategie a echipei, dar care a fost inspirată. După ce a trecut pe pneuri medium, deci mai rapide, mexicanul a început să-şi croşeteze adversarii. Unii cu nume, pentru că i-a salutat pe rînd prin oglinda retrovizoare pe Webber, Raikkonen, Massa şi Alonso. Perez nu se află la prima nebunie din acest sezon, mexicanul obţinînd încă un loc doi în martie, la Sepang.

519797-formula-1.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează