SPORTURI  »  AUTO  »  TURUL SIBIULUI

Macadamul n-a iertat pe nimeni » 30 de echipaje din 65 au abandonat în Raliul Sibiului

Aproape din jumătate din echipajele ralliului nu au mai ajuns la final. +1   FOTO
Aproape din jumătate din echipajele ralliului nu au mai ajuns la final.

Articol de - Publicat duminica, 28 iulie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 27 iulie 2013 21:11

80% din suprafaţa totală de aproape 540 de kilometri rezervată piloţilor pentru Raliul Sibiului este de macadam, deci mult praf şi pietre peste tot. Maşinile au fost victime sigure: suspensii avariate, probleme la direcţie şi extrem de multe pene de cauciuc.

Raliul Sibiului 2013, care contează ca etapă a Campionatului European de Raliuri (FIA ERC), fiind practic cea mai importantă competiţie de motorsport din România, s-a încheiat ieri.

Vineri s-a dat startul la probe, iar Jan Kopecky (Fabia Super 2000), marele favorit al Raliului Sibiului, lider în Campionatul European de Raliuri FIA, n-a dezamăgit. A terminat ziua cu un avans de 15,4 secunde în faţa francezului Francois Delecour (Peugeot 207 S2000), cel care ocupă primul loc în Campionatul Naţional al României.

Delecour a început bine ziua, fiind cel mai rapid pe prima "Specială". A pierdut prima poziţie pe proba a doua, în faţa conaţionalului său Bryan Bouffier (Peugeot 207 S2000). Cei doi au profitat şi de unele probleme ale lui Kopecky, marele favorit, cu servo-direcţia.

Cehul, pilotul lui Skoda Motorsport, şi-a rezolvat repede problemele la prima oprire în parcul de service, cîştigînd proba a treia.

Pe "Speciala" a patra, Bouffier, omul lui Hyundai Motorsport, a fost nevoit să abandoneze, amortizoarele maşinii sale cedînd pe macadam. A fost momentul în care Kopecky a preluat pentru prima dată conducerea raliului.

Delecour, cu probleme de supraîncălzire a motorului, a lăsat-o mai moale, iar pilotul Skoda Motorsport a profitat mărindu-şi avantajul pe "Super Speciala" şi apoi pe urcare de noapte în Păltiniş.

Asta s-a întîmplat pe prima probă de noapte, pentru că în cea de-a doua, coborîrea pe Şanta, Delecour a mers perfect şi a cîştigat-o. Francezul a redus astfel diferenţa dintre el şi Kopecky la doar 15,4 secunde.

Japonezului Arai i s-a făcut rău din cauza prafului inhalat
Jan Kopecky n-a greşit nimic ieri, în ultima zi a raliului. Cehul de la echipa de uzină Skoda a cîştigat şi ultima probă programată la Sibiu. Marele său adversar, Francois Delecour, a terminat pe locul secund în ierarhia ERC, însă şi-a adjudecat titlul de etapă care contează în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop al României.

Podiumul care contează în competiţia europeană a fost completat de japonezul Toshi Arai. Ultimul a acuzat probleme de sănătate chiar în timpul unei probe. După ce a inhalat foarte mult praf, el a trecut în dreapta, iar la volanul maşinii Stohl Racing Subaru Impreza R4 STI s-a aşezat copilotul său. Acesta a condus pe etapa de legatură pînă la parcul de service, răgaz pentru ca Arai să-şi revină.

Bouffier, pilotul lui Hyundai Motorsport, a personalizat un i20 al unui sibian
Bryan Bouffier este din acest an pilot de teste pentru Hyundai Motorsport. O achiziţie importantă pentru coreeni care se pregătesc pentru lansarea modelului i20 WRC. Francezul, campion de trei ori în Polonia şi o dată în Franţa, a personalizat un Hyundai i20 al unui fan din Sibiu, care şi-a achiziţionat un model exclusiv i20 (foto). Pentru Bouffier, Raliul Sibiului s-a terminat cu o zi mai devreme. Vineri, pe "Speciala" a patra, amortizoarele maşinii sale au cedat în faţa macadamului.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
dreamer123
dreamer123  •  28 Iulie 2013, 02:33

I s a facut rau din cauza prafului :))) Welcome to Romania !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează