SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL STATELOR UNITE

Mai e o repriză » Hamilton cîştigă marele Premiu al SUA şi prelungeşte suspansul din Formula 1

Podiumul din Texas: Hamilton, Vettel, Alonso.
Podiumul din Texas: Hamilton, Vettel, Alonso.

Articol de - Publicat luni, 19 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 18 noiembrie 2012 23:49

În Texas, Lewis Hamilton a cîştigat! Lupta pentru titlu se va decide în ultima etapă, în Brazilia. Diferenţa dintre Vettel şi Alonso este de 13 puncte.

La Austin, Sebastian Vettel a plecat din pole-position. A plecat lansat, germanul nefiind interesat de ce se întîmplă în spatele său. Pilotul lui Red Bull e recunoscut pentru faptul că atunci cînd pleacă primul e greu să-l mai prinzi, mai ales că rivalul său pentru titlul mondial a început cursa de pe poziţia a 7-a. Şi aceasta cu noroc pentru că spaniolul de la Ferrari a profitat de penalizările lui Grosjean şi Massa, ultimul fiind sacrificat de către Ferrari doar ca să-i facă loc cît mai sus coechipierului său. Încă din primul tur, Alonso s-a insinuat repede, ajungînd pe locul 4, în spatele lui Webber şi Hamilton, australianul depăşindu-l pe britanic în primul tur.

Hamilton vrea însă să plece cu fruntea sus de la McLaren, iar dacă nu reuşea în Texas, mai avea o şansă la Interlagos. Numai că britanicul a vrut să arate că ceea ce s-a întîmplat în ultimele 6 curse, cînd a avut 5 abandonuri, trebuie pus pe seama ghinionului. Şi-a luat repede revanşa în faţa lui Vettel, revenind pe poziţia secundă încă din turul 4. Şi a aşteptat lovitura decisivă pe care a dat-o în turul 42 la capătul unei linii drepte. Şi dus a fost! Vettel a forţat un pic, dar un abandon ar fi fost fatal germanului, aşa că s-a mulţumit cu poziţia secundă. Mai ales că miza cea mare era în spatelui lui, unde se instalase Alonso.

Ordinea după cursa din Texas: Hamilton, Vettel şi Alonso. Dacă pînă la Austin diferenţa era de 10 puncte, acum germanul a mai pus trei între el şi spaniol. Nu multe, dar care ar putea să fie foarte importante după Interlagos.

Red Bull e campioană mondială deja
Dacă Vettel şi Alonso se vor duela pentru titlu la Interlagos peste o săptămînă, la "constructori" lucrurile s-au limpezit la Austin, Red Bull devenind campioană mondială pentru a treia oară consecutiv. Echipa austriacă intră şi ea în istoria Formulei 1, fiind cel de-al patrulea team care obţine o astfel de performanţă, după Williams, Ferrari şi McLaren.

73 de puncte este diferenţa dintre cei de la Red Bull în faţa lui Ferrari în clasamentul constructorilor, prea mare pentru a putea fi recuperată de scuderia italiană

538051-clasamente.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
supermandolar
supermandolar  •  19 Noiembrie 2012, 21:39
Postat de alexx88 pe 19 Noiembrie 2012, 20:34

Ferrari a avut tot sezonul a 3-a masina, dupa RedBull si McLaren, cateodata si Lotus-ul fiind in fata lor. Faptul ca Alonso a reusit sa duca o astfel de masina la bataie pentru titlu, avand de doua ori si ceva mai multe puncte decat coechipierul lui dovedeste multe. Este trist ca voi, in fanatismul pentru Vettel, nu puteti accepta parerea analistilor si fostilor piloti, toti apreciind ca impecabila prestatia lui Alonso in acest an, mai ales in contextul in care masina de concurs este mult sub cea a concurentei.

Stai chiil toată lumea stie cum stau lucrurile ; exact așa cum le-a descris și J.Villnouve acum vreo doua zile ; singurul care are alta părere este un obsedat psihic care jigneste pe toată lumea laudindu-l pe Vettel non stop , fără nici o logica , fără nici un argument ( cred ca este un gay dezaxat care apreciază la Vettel apucaturile de bănuit indirjit , dorindu-și cu ardoare sa fie probabil sodomizat de acesta, el luînd toată aceasta dezbatere despre abilitațe germanului in nume personal , probabil ca in viața reala nimeni nu da doi bani pe părerea lui fiind un amarât ratat nebagat in seama de nimeni , folosindu-se astfel de topicul asta pt a jigni și da sfaturi altoara

alexx88
alexx88  •  19 Noiembrie 2012, 20:34

Ferrari a avut tot sezonul a 3-a masina, dupa RedBull si McLaren, cateodata si Lotus-ul fiind in fata lor. Faptul ca Alonso a reusit sa duca o astfel de masina la bataie pentru titlu, avand de doua ori si ceva mai multe puncte decat coechipierul lui dovedeste multe. Este trist ca voi, in fanatismul pentru Vettel, nu puteti accepta parerea analistilor si fostilor piloti, toti apreciind ca impecabila prestatia lui Alonso in acest an, mai ales in contextul in care masina de concurs este mult sub cea a concurentei.

fromula
fromula  •  19 Noiembrie 2012, 20:29
Postat de supermandolar pe 19 Noiembrie 2012, 10:48

Vettel este un crenvushte frustrat ( mereu incrancenat și primitiv ca un neandertal ) , un om mic , inventat și ținut in viața in F1 de ingeniozitatea lui Newey și de manevrele la limita regulamentului ( de multe ori peste) și combinațiile lui Horner ( cu. Piloții altor echipe etc.) , face o groaza de prostii ( faza cu plexiglasu de pe Yas Marina) , dar având de departe cel mai bun monopost erorile sale de pilotaj contează mai puțin ,(si polul din America a fost obținut dupa un tur in care a greșit evident in 2 viraje) , este un campion de conjunctura , nu va fi niciodată la fel de rapid ca rapid ca Hami sau de bun ca Alonso , In padock-ul F1 , nu cred ca exista vreun pilot care sa- simp

eu zic ca F1 nu e pt tine. mai bine te apuci si citesti o carte. sa te mai cultivi putin ca imi pari km p ros t u t z.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează