SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

Mark Webber şi-a prelungit contractul cu Red Bull pînă în 2013

Mark Webber a semnat prelungirea cu Red Bull pînă în 2013
Mark Webber a semnat prelungirea cu Red Bull pînă în 2013

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 septembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 04 septembrie 2011 19:16

Deşi multe voci susţineau că Red Bull îi va căuta un alt coechipier lui Sebastian Vettel pentru sezonul următor din Formula 1, austriecii l-au confirmat astăzi pe Mark Webber în grila pentru 2013. Australianul, al cărui contract expira la finalul acestui an, a semnat prelungirea pentru încă un sezon.

După un sezon 2010 în care a fost foarte aproape să ia titlul mondial, dar în care a avut şi numeroase conflicte cu coechipierul său, Marl Webber a dezamăgit în 2011, nereuşind să cîştige vreo cursă. Chiar şi aşa, australianul de 35 de ani ocupă poziţia a doua în clasamentul general, în spatele lui Vettel. Pilotul a urcat de şapte ori pe podium în acest an şi a terminat toate cursele între primele 5 locuri.

"Cînd ne-am aşezat la masa negocierilor şi am început discuţiile cu privire la sezonul 2012 era clar că atît Webber cît şi restul echipei îşi doreau ca el să continue la Red Bull. Am semnat contractul imediat, nici nu a fost vorba de vreo negociere. Am acceptat imediat condiţiile lui, la fel de bine cum el a acceptat condiţiile noastre", a explicat team-managerul echipei austriece, Christian Horner.

Mark Webber concurează în "Marele Circ" din 2002. A luat startul în 171 de curse, dintre care a cîştigat 6. A obţinut 27 de podiumuri în carieră, reuşind să strîngă 578.5 puncte. A mai concurat pentru Minardi, Jaguar şi Williams.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează