SPORTURI  »  AUTO  »  DRAMĂ

Mărturie sfîșietoare a tatălui pilotului de Formula 1 Jules Bianchi, aflat de 6 luni în comă: "Doare mai mult decît moartea"

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 13 aprilie 2015 16:23

Jules Bianchi este în continuare în comă, după accidentul suferit în octombrie 2014, dar respiră fără ajutorul aparatelor. Philippe, tatăl pilotului francez de Formula 1 a acordat un interviu cotidianului Nice Matin și a oferit detalii despre starea fiului său.

"Nu sînt multe de spus. Cînd vom avea noutăți, bune sau rele, vom informa presa. Oamenii care se gîndesc la el, care se roagă pentru el... sînt o sursă fabuloasă de motivare. Sînt sigur că Jules ne aude. Vreau să le mulțumesc din nou tuturor celor care ne sînt alături.

Am decis să vorbesc acum din respect pentru toată lumea care continuă să trimită mesaje de încurajare și consolare în fiecare zi. Singurul lucru pe care vi-l pot spune este că Jules continuă să lupte cu aceeași forță, așa cum a făcut-o mereu, înainte și după accident. În fiecare zi, fiul meu cîștigă un maraton. Din punct de vedere medical, starea sa este stabilă: nu are probleme fizice, poate respira fără aparate, toate organele sale funcționează, dar rămîne în comă".

Nu-l lasă singur nici o clipă

Tatăl lui Bianchi a vorbit și despre diagnosticul neurochirurgilor de la spitalul din Nisa, unde se află pilotul: "Știm că evoluția e foarte lentă, avînd în vedere trauma suferită, dar comparînd cu ce a spus profesorul japonez care l-a operat, e o diferență de la zi la noapte.

Cînd am venit să-l vedem pe Jules nu aveam nici o speranță, se vorbea despre leziuni permanente. Unii au ajuns să spună că fiul meu nu va rezista un an, dar după doar 7 săptămîni, Jules a început să respire singur. Acum, medicii ne spun că nu mai depinde de ei. Cel mai important e să-l stimulăm, să fie cineva mereu lîngă el. Facem cu schimbul în fiecare zi: eu, mama, sora și fratele lui. Plus iubita lui, Gina. 

Jules e tînăr, are 25 de ani, e puternic fizic, a supraviețuit unui asemenea șoc. Știți, sînt foarte mîndru de Jules. Am fost mereu, dar acum... Se descurcă al naibii de bine. Sperăm să facă progrese, următorul pas ar fi să iasă din comă".

Suferința e nesfîrșită, o tortură zilnică

Jules pare că reacționează uneori în prezența lor, povestește părintele său: "Din cînd în cînd, vedem că se întîmplă ceva. Uneori e mai activ, se mișcă mai mult, ne strînge de mînă... dar ne întrebăm: sînt doar reflexe sau e ceva real? E greu de spus. Universul nostru s-a prăbușit pe 5 octombrie 2014. Sînt întrebări la care nu ne poate răspunde nimeni: va supraviețui? Și, dacă va supraviețui, o să rămînă cu vreun handicap sau va avea o viață normală? Cred că genul ăsta de accident te doare mai mult decît moartea. Suferința e nesfîrșită, e o tortură zilnică.

Încercăm să-l facem să simtă toată dragostea noastră, a celor care îi trimit mesaje. Iar el, în schimb, ne dă energie, voință, putere să luptăm alături de el".

Furios pe FIA

Philippe Bianchi e dezamăgit de atitudinea FIA care l-a învinuit pe pilot pentru accident: "A fost o investigație internă. Nu am nimic de spus. Acum avem persoane foarte bune care se ocupă să apere interesele lui Jules. Dacă există vreun responsabil pentru acest accident, va trebui să plătească într-o bună zi. Sincer, sînt prea trist pentru a vorbi despre asta. Prefer să-mi centrez atenția asupra lui Jules acum", mai spune tatăl pilotului.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
gizeh
gizeh  •  13 Aprilie 2015, 18:23

era și un tânar român( biker dacă nu greșesc) în în comă în urma unui accident suferit într-o cursă moto -nici o știre despre el..?!!!!!

b83jls
b83jls  •  13 Aprilie 2015, 17:54

nenorocitii aia au uitat macaraua pe pista si au nenorocit o familie ... putere jules

Vezi toate comentariile (2)
Comentează