SPORTURI  »  AUTO  »  AUTO

Maşină nouă pentru WRC

Articol de - Publicat marti, 25 ianuarie 2011 00:00 / Actualizat marti, 25 ianuarie 2011 02:52

Citroen a prezentat ieri noua maşină cu care va concura în Campionatul Mondial al Raliurilor şi marea vedeta a echipei, Sebastien Loeb

Citroen Racing şi-a lansat ieri, la Paris, maşina pentru noul sezon din WRC, World Rally Championship, a doua competiţie ca importanţă din motorsport după Formula 1. Personajul principal a fost însă tot Sebastien Loeb, francezul care a uimit lumea prin cele 7 titluri consecutive pe care le-a cîştigat din 2004 încoace şi 62 de victorii de etapă, record absolut.

Citroen Racing va fi echipa celor doi Sebastien: Loeb şi Ogier. Sînt colegi în echipa de uzină, dar în WRC vor fi adversari. "Unul trebuie să fie mai rapid decît celălalt", a punctat Loeb, pilotul care va împlini luna viitoare 37 de ani.

Francezul a intrat într-un club extrem de exclusivist de piloţi din motorsport care au cîştigat 7 titluri mondiale: Richard Petty, Dale Earnhardt, Valentino Rossi şi Michael Schumacher. Copilotul său, monegascul Daniel Elena, cu care a obţinut toate victoriile de pînă acum, îi spune lui Sebastien "Piticul". Cei doi s-au cunoscut în 1997 şi se consideră un cuplu pentru că petrec foarte mult timp împreună.


Lucruri mai puţin cunoscute despre Loeb
- i-a plăcut la început gimnastica, a practicat-o de la 3 ani, devenind campion regional al Franţei
- 15 euro a plătit pentru a participa la prima competiţie de raliuri rezervată tinerilor
- a făcut armata la tancuri timp de 10 luni şi a primit porecla de "kamikaze" pentru felul în care conducea monstrul cu şenile
- a fost fan al fast food-urilor McDonald’s şi Doner Kebab
- şi-a salvat copilotul acum 7 ani, atunci cînd Daniel Elena i-a dictat greşit traseul şi urma să fie dat afară
- doctorii au spus despre Leob că are o coordonare excepţională a ochilor, braţelor şi urechii interne
- are o acuitate vizuală peste medie, 14/10 la cei doi ochi şi ar fi putut să devină pilot de vînătoare
- într-o cursă, inima lui Loeb bate în medie cu 155 de bătăi pe minut, dar ajunge şi la 175 de bătăi
- bunica sa a contribuit cu o sumă importantă atunci cînd şi-a cumpărat prima maşină: un Renault 5 GT

Noua maşină a celor de la Citroen
Producătorul francez de automobile se află la cel mai înalt nivel în mondialul de raliuri de 10 ani. Acum aruncă în competiţie cel de-al 3 model de World Rally Car : după Xsara şi C4, fiecare deţinătoare a cîte 3 titluri mondiale, DS3 WRC îşi va face intrarea în scenă cu ocazia Raliului Suediei (10-13 februarie), prima etapă din sezonul 2011. Citroen DS3 WRC este noua maşină a celor de la Citroen. Este un model derivat din cel de serie DS3 şi are un motor de 1.6 litri şi 300 de cai-putere care se dezvoltă la 6.000 de rotaţii pe minut. Citroen DS3 WRC va fi personalizată pentru fiecare etapă de raliu. WRC include 13 etape, iar prima este programată peste două săptămîni în Suedia, iar Citroenul arătat ieri avea plafonul în culorile statului scandinav. Mai există şi DS3 R3, care este folosită doar de piloţii din campionatele naţionale . Aceasta costă 85.000 de euro.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează