SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL CANADEI

McLaren a reuşit dubla în Canada!

Lewis Hamilton, Hamilton, McLaren Mercedes
Lewis Hamilton, Hamilton, McLaren Mercedes

Articol de - Publicat luni, 14 iunie 2010 00:00

Hamilton se simte bine la Montreal. După ce a reuşit pole-position, ieri n-a avut emoţii. L-a secondat coechipierul său Button, actualul campion mondial.

Formula 1 a revenit la Montreal după ce, anul trecut, MP al Canadei n-a fost acceptat de FIA din cauza unor datorii. Un circuit pe placul piloţilor pentru că se poate depăşi datorită liniilor drepte şi lungi. Aşa şi-a calculat strategia şi australianul Mark Webber de la Red Bull, care, din cauza faptului că şi-a schimbat cutia de viteză chiar în ziua cursei, a fost coborît cu 5 poziţii, conform regulamentului. Astfel, actualul lider din F1 a luat-o de jos, de pe locul 7 al grilei.

În frunte, Lewis Hamilton de la McLaren, care astfel a întrerupt dominaţia de 7 pole-position-uri consecutive din acest sezon ale celor de la Red Bull.

Multe depăşiri şi abandonuri
Scenariul bun la Montreal. Multe depăşiri şi abandonuri, opriri la boxe încă de la început pentru schimburi de pneuri cu Webber într-o cursă nebună de recuperare. După 15 tururi, ordinea era următoarea: Hamilton, Alonso şi Button, spaniolul lui Ferrari fiind ghimpele între cei doi piloţi ai lui McLaren. Pe 4 Vettel, iar pe 5 Webber.

La jumătatea cursei, conducea Webber, urmat de Hamilton şi Alonso, numai că australianul avea bifată doar o singură oprire pe la boxe. În spatele podiumului, Button (McLaren) şi Vettel (Red Bull), aflaţi în duel direct.
Pînă la final, Hamilton, Alonso şi Vettel s-au întrecut în cel mai rapid tur de pistă.

Cu 20 de tururi înainte de final, Hamilton a atacat decisiv. A trecut uşor de Webber, care continua cursa cu o singură oprire la boxe. Pînă la urmă s-a dus şi australianul să-şi schimbe pneurile. Alonso i-a cedat locul secund lui Button. În faţă a rămas Hamilton, care a şi cîştigat.

Decepţiile Massa şi Schumacher
Massa (locul15) rămîne marea decepţie a lui Ferrari din acest sezon. De cînd a revenit în F1 după teribilul accident de anul trecut de la Hungaroring, brazilianul nu mai este atît de rapid. E clar că echipa "căluţului cabrat" are acum un nou preferat: Fernando Alonso, care merge mult mai bine decît Massa. Tot la capitolul decepţii s-a înscris şi Michael Schumacher. După un loc 4 la Istanbul, Schumi a terminat pe o dezolantă poziţie, 11. N-a luat nici un punct!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
dinca
dinca  •  16 Iunie 2010, 12:31

cat mai asteptam sa vedem si noi clasamentul actual din F1 pe pagina principala in locul clasamentului si echipelor de anul trecut????????????

schumacher21
schumacher21  •  14 Iunie 2010, 11:58

Dan Alexandrescu ala de comenteaza F1 e praf frate e terminat pe viatza el nici nu stie pilotii si il face pe Schumacher penibil in direct. A facut o gramada de gafe dealungul anilor cine il tine in bratze e TERMINAT. Rusine tvr 1 pt asemenea comentatori la formula 1 ca nici Bonifaciu nu e departe de MIKI :)). Moroc cu marinescu copilu ala tanar ca ii mai scoate. Fani formulei vor demisia nui MIKI un individ pafarist care cheltuie banii tvr degeaba pe deplasari. RUSINE MIKI.

blood_wizard
blood_wizard  •  14 Iunie 2010, 11:15

Lewis Hamilton e cel mai bun, felicitari !!! Si felicitari si pentru McLaren, numai Dumnezeu stie cat am suferit cand era Ferrari la putere, acum cativa ani... Astept titlul si la piloti si la echipe ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează