SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

Michael Schumacher se retrage din Formula 1 la finalul sezonului

Michael Schumacher (foto: reuters)
Michael Schumacher (foto: reuters)

Articol de GSP - Publicat joi, 04 octombrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 04 octombrie 2012 11:10

7 times world champion Michael Schumacher to retire from Formula 1 at the end the of season - @reutersindia

UPDATE Michel Schumacher, cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1, a renunţat la cariera de pilot, începînd cu sfîrşitul acestui sezon, cînd îi expiră contractul cu Mercedes. Germanul în vîrstă de 43 de ani a fost înlocuit la Mercedes de Lewis Hamilton şi toată lumea aştepta decizia privind viitorul său.

"În ciuda faptului că încă sînt capabil să concurez cu piloţii de talie din Formula 1, a venit momentul să spun adio. Nu am mai avut motivaţia necesară şi nici energie suficientă pentru a continua. Dacă nu sînt 100% pregătit, ştiu că e timpul să spun stop", a declarat neamţul.

Vettel şi Alonso îl îndemnau să rămînă
Germanul Sebastian Vettel crede că Michael Schumacher trebuie să rămînă pe circuitul de Formula 1, în ciuda faptului că septuplul campion mondial nu are încă un angajament clar cu nicio echipă

Germanul Michael Schumacher s-a întors în Formula 1 în 2010, după patru ani de pauză, dar a fost nevoit să îi cedeze locul de la Mercedes lui Lewis Hamilton, britanicul venit într-o mutare-suprinzătoare de la McLaren. Mai multe agenţii de ştiri cred că Schumacher va ocupa o funcţie onorifică la Mercedes, în timp ce colegii îl îndeamnă pe cel mai titrat pilot al tuturor timpurilor să continue.

Compatriotul lui Schumacher, Sebastian Vettel, campionul mondial din 2010 şi 2011, crede că pilotul în vîrstă de 43 de ani mai are multe oferit sportului cu motor şi că ar trebui să îşi găsească cît de curînd o echipă cu care să semneze un nou contract.

"El e cel mai mare nume din istoria Formulei 1. Mereu a fost distractiv să concurez împotriva lui şi ar fi o mare bucurie să îl văd pe circuit şi în anul următor", a explicat Vettel.

Ultimele zvonuri îl dau pe Schumacher la Sauber, iar şeful echipei, Monisha Kaltenborn, crede că "ar fi o idee excelentă şi ne gîndim cum să-l atragem pe septuplul campion mondial".

Fernando Alonso, spaniolul de la Ferrari, încurajează ideea trecerii lui Schumacher de la Mercedes la Sauber, deoarece "Schumi se potriveşte cu maşina echipei. Ar fi avut cel puţin trei victorii anul acesta, dacă ar fi concurat pentru ei".

Schumacher are un singur loc pe podium cucerit în 2012.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
dj_smoc
dj_smoc  •  04 Octombrie 2012, 13:44

Ce vremuri erau alea cand se lupta Schumacher cu Hakkinen, urmati de Coulthard Villenueve :(

flo_ax
flo_ax  •  04 Octombrie 2012, 13:28

MAi degraba ar trebui sa se lase Mercedes GP, ca au facut o masina f slaba. Colegul lui Schumacher, Rosberg, n-a reusit nici el mare lucru, fiind de multe ori inafara top10. Si Rosberg e un pilot extrem de rapid. Dar cu o troaca, care se si defecteaza des, e imposibil. Hamilton si-a asumat un mare risc, l-o fi convins Brawn cu ceva, dar n-au reusit nimic in anii astia decat o victorie cu Roseberg si ceva locuri 3 cu Schumi, tare mi-e frica ca Lewis nu se va mai bate la titlu

flo_ax
flo_ax  •  04 Octombrie 2012, 13:19
Postat de dora pe 04 Octombrie 2012, 13:08

nu mai era capabil sa concureze la nivel de performanta. si mai provoca si accidente...

ca sa concurezi la nivel de performanta, trebuie sa ai cu ce. Multi se uita la formula 1, dar putin inteleg. Sa zicem ca Schumacher s-a ramolit, dar Rosberg, care e un pilot f rapid, ce problema are? A fost batut de Schumacher de 8 ori in calificari fata de doar 6. Mercedes GP a dat-o in bara rau de tot cu masina, concentrandu-se pe motor si aerodinamica si neglijand pneurile Pirelli, pe care nu le-au inteles deloc. Ar trebui sa se retraga si Rosberg atunci, deoarece anul asta a fost mai lent decat un pilot de 43 ani.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează