SPORTURI  »  AUTO  »  CAMPIONATUL NAȚIONAL DE VITEZĂ ÎN COASTĂ

Mihai Leu poate deveni campion în acest weekend în automobilismul sportiv

Articol de GSP - Publicat marti, 30 iulie 2019 11:43

Primul român campion mondial la box profesionist, Mihai Leu, a revenit în forță de mai bine de un an în sportul autohton, de data aceasta în automobilismul sportiv, iar în acest weekend are șansa de a-și asigura titlul național.

Leu concurează în Campionatul Național de Viteză în Coastă pe un Ferrari 458 Challenge, iar în actuala stagiune s-a impus în patru dintre cele cinci etape ale Categoriei I, cea dedicată mașinilor de producție.

În weekend, la Mediaș, se va desfășura etapa cu numărul 6, iar pentru fostul mare campion la box poate fi un moment aniversar. În cazul unei noi victorii, coroborate cu un rezultat nefast al contracandidaților săi, Leu își poate asigura titlul cu 3 etape înainte de finalul campionatului.

În acest moment, Mihai Leu a adunat 118 puncte și are cu 47.5 mai multe decât următorul clasat, Călin Manițiu. Pentru runda de la Mediaș, un total de 79 de concurenți și-au anunțat prezența la start.

Dacă își va asigura un nou titlu, pentru hunedorean ar fi a treia disciplină sportivă în care face performanță. După reușitele legendare de la box, unde a devenit campion mondial atât la amatori, cât și la profesioniști, Leu a câștigat, în 2003, și titlul de campion național absolut la raliuri.

 

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează