SPORTURI  »  AUTO  »  WRC

N-au auzit de fair-play? Citroen vrea să se retragă în glorie din WRC, odată cu Loeb

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb

Articol de GSP - Publicat luni, 14 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 14 noiembrie 2011 13:28

Producătorul francez Citroen se gîndeşte cu groază la momentul retragerii lui Sebastien Loeb din WRC, deşi pilotul din Hexagon a anunţat că vrea să mai concureze cel puţin doi ani în campionatul mondial de raliuri.

Ca să nu se facă de rîs odată cu plecarea lui Loeb, francezii s-au gîndit să se retragă din campionat odată cu multiplul campion mondial, mai ales că Volkswagen ameninţă de cîteva luni că-şi pregăteşte un model special pentru WRC, pe care urmează să-l folosească din sezonul 2013.

Producătorul german va reveni în WRC în 2012, dar în primul an va folosi modelele Scoka Fabia Super 2000s. Abia din 2013 va fi folosit modelul Polo R WRC, iar francezii se tem tocmai de această maşină.

Modelul e propulsat de un motor de 1.6 litri turbocharged, care dezvoltă 300 CP. Cifrele sînt identice cu cele ale modelului Citroen DS3 WRC, cu care Loeb a cîştigat anul acesta al optulea titlu consecutiv din carieră, dar superioare celorlalte modele folosite în campionatul mondial de raliuri.

Varianta prezentată de mai multe publicaţii din Hexagon nu a fost confirmată încă oficial.

O altă variantă prezentată de ziarele din Franţa susţine că Citroen va continua cel puţin un an după retragerea lui Loeb. Echipa va miza pe celălalt francez, Sebastien Ogier, cel care a fost revelaţia acestui sezon din WRC. Dacă pilotul de 27 de ani va confirmaanul viitor, atunci va deveni favorit să-i ia locul lui Loeb.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
catalin193
catalin193  •  14 Noiembrie 2011, 15:06

ziaristi de 2 lei cum sa se faca de ris o echipa care a cistigat de 7 ori consecutiv wrc , dupa mintea voastra cam ce ar trebui sa se spuna de ford care i a bataie an de an de la citroen negustorilor de cuvinte ce sunteti huo becaliotilor ca alteva in afara de becali nu stiti

Vezi toate comentariile (1)
Comentează