SPORTURI  »  AUTO  »  RALIUL SIBIULUI

Napoca Rally Academy atacă Raliul Sibiului cu cinci echipaje și vizează victorii pe linie!

Articol de GSP - Publicat joi, 25 iulie 2019 12:20

Echipa campioană națională la raliuri, Napoca Rally Academy, va avea nu mai puțin de cinci echipaje prezente la startul Raliului Sibiului, a cincea etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, care se va desfășura în acest final de săptămână.

Cu siguranță, vârf de lance va fi echipajul format din Simone Tempestini și Sergiu Itu, pe un Hyundai i20 R5. Cei doi sunt campioni absoluți en-titre la raliuri și în prezent ocupă prima poziție în clasamentul general, obținând 3 victorii din tot atâtea participări. La ultimele două ediții, Tempestini a lipsit de la Sibiu din cauza faptului că etapa internă s-a suprapus cu Raliul Spaniei, aflat în calendarul mondial WRC.

Cel mai experimentat pilot al echipei și totodată învingător anul trecut la Sibiu, Bogdan Marișca, va fi prezent alături de Sebastian Itu pe un Ford Fiesta R5, iar dincolo de o clasare în topul general, a anunțat public că își dorește, în principal, să ajute echipa să își consolideze prima poziție. Marișca este pe locul 2 în topul victoriilor generale all time la acest raliu, fiind depășit doar de Titi Aur.

După ce etapa trecută a abandonat într-un moment excelent, pierzând prima poziție în clasamentul de la Două Roți Motrice, echipajul Mihnea Mureșan/Marc Banca (Peugeot 208 R2) are în primul rând obiectivul de a se impune din nou la Clasa RC4, acolo unde câștigaseră detașat primele trei etape.

Frații Norbert și Francesca Maior (Peugeot 106) sunt pe primul loc atât în clasamentul Juniorilor, cât și la Clasa RC5, având șanse mari să rămână pe prima treaptă a podiumului și la finalul sezonului. „Clar, o victorie la Sibiu ar însemna mult pentru noi”, a spus Norbert.

Napoca Rally Academy va avea reprezentanți și la Cupa Dacia, echipajul format din Andrei Mitre și Robert Maior (Dacia Sandero) vizând a doua victorie consecutivă după cea de la Raliul Harghitei. În acest moment, diferența dintre Mitre, aflat pe locul secund la Cupa Dacia, și liderul Bogdan Gheorghiu este de 10.6 puncte.

„Cu trei victorii la general și în clasamentul pe echipă, avem șansa de a realiza pokerul, așa cum îi spunem noi. Ne dorim asta și suntem pregătiți să obținem o nouă victorie de echipă, dar și la individual”, a spus team-managerul Marco Tempestini, Napoca Rally Academy fiind în prezent pe primul loc în clasamentul general al echipeilor.

Raliul Sibiului 2019, cu 67 de echipaje la start, va debuta azi, în Piața Mică, atunci când e prezentarea festivă a participanților. Vineri și sâmbătă vor avea loc probele speciale, iar sâmbătă seară va avea loc ceremonia de premiere.

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
daniellogan
daniellogan  •  12 Decembrie 2019, 10:13

Sunt foarte bucuros sa vad acest post. Îmi place acest tip de postare care include automat. Există o companie care oferă cele mai bune piese auto https://www.catalog.altgradauto.ro/cauta/Ford/Mondeo_(2000-2007).html

Vezi toate comentariile (1)
Comentează