SPORTURI  »  AUTO  »  MERCEDES BENZ

Noua generaţie Clasa E » Cu ce vine nou următoarea generaţie de maşini Mercedes Benz

Articol de - Publicat luni, 28 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 27 ianuarie 2013 21:40

Clasa E a primit un facelift, lucru cu care Mercedes-Benz nu e de acord, spunînd că modelul e complet nou datorită tehnologiilor folosite şi a unei restilizări inteligente.

Mercedes Benz Clasa E anunţă o nouă generaţie. Chiar dacă e vorba de un facelift, germanii spun că datorită folosirii unor tehnologii complet noi şi a unor restilizări inteligente, ambele variante de caroserii, berlină şi break, pot fi considerate modele complet noi.

Noua limuzină Clasa E vine cu motoare noi. O gamă variată de propulsoare pe benzină şi diesel cu patru, şase sau opt cilindri. Cele pe benzină oferă puteri între 184 şi 585 CP, iar cele diesel între 136 CP şi 252 CP.

Sistemele de asistenţă pentru şofer au fost preluate de la viitoarea Clasă S. În echiparea standard se regăseşte sistemul Collision Prevention Assist care foloseşte un radar ce avertizează şoferul privind o posibilă coliziune şi pregăteşte sistemul pentru o frînare cît mai eficientă.

Opţional, E Klasse vine cu DISTRONIC PLUS cu Steering Assist care ajută şoferul să păstreze banda de rulare sau îl ajută să păstreze traiectoria după maşinile care se deplasează în faţa sa.

Sistemul BAS PLUS include funcţia Junction Assist care detectează inclusiv pietonii ce se deplasează perpendicular pe direcţia de mers a maşinii. De asemenea, sistemul PRE SAFE frînează automat maşina pînă la viteze de pînă la 50 km/h pentru a evita accidentarea pietonilor.

Cel mai puternic model din clasa E este, bineînţeles, cel oferit de divizia Mercedes-AMG. Putere maximă de 585 CP şi un cuplu motor maxim de 800 Nm.

Primele maşini cu noua generaţie Clasa E vor fi livrate începînd cu luna aprilie.

Preţ pornire
41.881 euro (TVA inclus) E 200 CDI

Preţ de top
126.108 euro (TVA inclus) E 63 AMG 4M S

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează