SPORTURI  »  AUTO  »  DRIVE TEST

Noul Touareg se bate cu BMW X5 şi Mercedes ML pentru supremaţie » Atac la lux

Articol de - Publicat miercuri, 09 iunie 2010 00:00

Noul Volkswagen Touareg  se bate acum cu SUV-urile premium din clasa sa: BMW X5 şi Mercedes ML. Dorina Novac, prezentatoarea de la GSPTV, a fost printre primii români care l-au testat.

Istoria Volkswagen-ului Touareg a început în 2002, ajungînd acum la cea de-a doua generaţie. SUV-ul german s-a prezentat la drive test in faţa Dorinei Novac, prezentatoarea de la GSPTV, cu un motor de 3 litri, V6, TDI. Adică diesel, dar cu 240 CP. Lesne de înţeles, un propulsor foarte puternic, garnisit cu o transmisie automată în 8 trepte. Cei din Wolfsburg, acolo unde se face Touareg-ul spun că această cutie automată a fost special concepută pentru drumurile off-road. Nu-i contrazicem, dar transmisia în 8 trepte, care are trei moduri de funcţionare, Drive, Sport şi Manual, este efectiv încîntătoare, oferindu-i şoferului, aproape tot timpul, o treaptă superioară. Cuplul este disponibil încă de la 2.000 de rotaţii de minut, astfel că Touareg-ul îşi poate arăta muşchii în orice moment.

Noul VW Touareg are suspensia pneumatică, fiind adaptivă. Detectează singur suprafaţa de rulare şi efectiv se pliază condiţiilor de drum. Şi aici sînt trei opţiuni: Comfort, Normal şi Sport. Dacă e vorba de off-road, garda la sol se măreşte, iar SUV atacă fără problemele pantele înclinate.

Consumul noului Touareg este rezonabil, asta şi datorită funcţiei Start&Stop, care opreşte motorul cînd maşina staţionează la semafor. Într-un mediu urban aglomerat, SUV-ul celor de la VW ajunge la 13-14 l/100 km. La o viteză de croazieră de 120 km/h, pe pilot automat, maşina nu depăşeşte 9 l/100 km, ceea ce nu-i rău deloc. În interior, Touareg-ul ascunde puterea motorului, care se dovedeşte silenţios, zgomotul produs fiind unul nederanjant.

44.763 de euro este preţul pentru un VW Touareg, 3.0 V6 TDI Bluemotion

Adversari
Marcă    Preţ de bază (TVA inclus)
BMW X5
Mercedes ML
Range Rover Sport

VW Touareg 3.0 V6 TDI 240 CP
Performanţe
0-100 km/h    7,8 s
Viteză maximă    218 km/h
Consum mixt    7,4 l/100 km
Date tehnice
Capacitate    2.967 cmc
Putere maximă    240 CP/ 4.000 rpm
Cuplu maxim    550 Nm/ 2.000 rpm

gsp verdict
Noul Volkswagen Touareg arată mult mai bine decît modelul anterior. Are motorizări puternice, iar transmisia automată în 8 trepte este de excepţie.
Design    ok
Motor    ok
Consum    ok
Dotări    ok
Preţ    ko


Plusuri
Tehnologie de vîrf

Noul VW Touareg a devenit un adversar pentru SUV-urile premium din clasa sa: BMW X5 şi Mercedes ML. La interior, totul e sobru, dar materialele sînt de calitate, iar finisările la înălţime. Îţi ia ceva timp pentru a afla cîtă tehnologie au folosit germanii de la Volkswagen. Ecran touchscreen, sisteme de navigaţie, audio şi de siguranţă. Volan multifuncţional încălzit, sistem electronic de reglare a distanţei faţă de maşina din faţă, iar cînd viteza este prea mare, maşina îl avertizează pe şofer vizual şi audio de eventualul pericol. Nu în ultimul rînd, "Area View". 4 camere video plus senzori înconjoară maşina şi asigură şoferului o siguranţă maximă. Practic, el poate vedea toate obstacolele din jurul său.

Minusuri
Preţ de SUV premium
Noul Volkswagen Touareg este super tehnologizat, dar şi preţul este unul pe măsură! Aici chiar se încadrează la categoria SUV-urilor premium. Sigur, SUV-ul german atît de popular este pe cale de dispariţie. La fabrica din Wolfsburg s-a ridicat ştacheta, pretenţiile au crescut, dar şi banii sînt alţii!

Preţ casetă

61.066 (TVA inclus)

Preţ adversari
BMW X5    56.406 euro
Mercedes ML    52.651 euro
Range Rover Sport    68.877 euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează