SPORTURI  »  AUTO  »  DACIA DUSTER

O comparaţie flatantă pentru Dacia Duster: ”Lustruiţi-o puţin şi toţi o să creadă că e un Range Rover”

Dacia Duster arată bine şi în plină cursă off-road +1   FOTO
Dacia Duster arată bine şi în plină cursă off-road

Articol de - Publicat luni, 20 august 2012 00:00 / Actualizat duminica, 19 august 2012 20:35

Cronică surprinzătoare şi 4 stele din 5 pentru Dacia Duster în ediţia de ieri a Sunday Times.

Numărul de ieri al prestigiosului ziar londonez Sunday Times poate fi decupat şi făcut tablou pe holurile fabricii de la Piteşti.

"O să iubiţi maşina. Este un SUV din România. Puţin amuzant. Editorul meu nu a fost în totalitate convins să scriu despre el. Dar în perioada aceea căutam un nou SUV pentru că soţia mea dorea să se descotorosească de un Mitsubishi Grandis MPV. Poate Duster era răspunsul", începe articolul pe două pagini din Sunday Times, semnat de Doom Joly.

Cineva i-a livrat lui Joly o Dacia Duster la uşă. "Este o maşină neaşteptat de frumos de condus" a fost recomandarea dealerului. "E considerată cel mai ieftin SUV de pe piaţă, pornind de la 9.000 de lire sterline".

Ziaristul spune că, dincolo de preţ, "surpriza e că nu e o maşină care arată urît".

Pe placul copiilor

"Bănuiam că interiorul nu va fi în stilul est-european şi am fost plăcut surprins", scrie Joly, amintind scaunele de piele, volanul cusut bine şi bordul simplu şi frumos. El remarcă locul mare din portbagaj. "Care era păcăleala?", se întreabă el. "Poate maşina se conducea ca un porc".

Şi-a pus familia în vehicul şi cîinele în portbagaj. Cel mai tare l-a surprins că maşina a plăcut copiilor. "Este confortabilă", i-au spus ei, uimindu-l pentru că "îmi cunosc copiii ca fiind un pic snobi şi nu mă aşteptam să aprecieze maşina".

Toţi prietenii vor un test-drive cu Duster
Doom Joly a găsit poziţia de condus cam sus şi "suspensiile cam moi". Sînt mici minusuri, "tot mă aşteptam la o păcăleală la maşina asta, dar n-am găsit-o încă".

El mai scrie că "numele Duster nu e cel mai inspirat, asta e clar. Ţi-e mai greu să spui prietenilor «Eu conduc un Duster»". Cînd a ajuns să parcheze a remarcat "lumea care se holba la ea, gîndindu-se cît de proastă e cariera mea de am ajuns să conduc o maşină românească". Dar curiozitatea învinge. Cînd a coborît din maşină, patru persoane l-au întrebat dacă pot face un test drive cu ea.

"Am aruncat-o prin tot felul de locuri"
I-a rămas lui acest beneficiu. "M-am gîndit să o duc pe un teren mai accidentat". A ales Valea Secretă, un loc în pantă, cu iarbă alternînd cu pietriş fin. "E locul unde mă distrez cu vehiculele testate". Cu cîţiva ani în urmă, aici blocase în albia unui rîu un Mitsubishi.

Pentru că nu avea modelul 4x4 de Duster şi-a propus să fie atent cu el. "Am trecut cu viteză printre porţi şi am început test drive-ul. A fost distractiv, am aruncat-o prin tot felul de locuri şi s-a descurcat surprinzător de bine". Maşina nu s-a plîns pe dealurile cu iarbă de mărime medie.

Deodată, de pe drum a coborît stăpînul fermei în Land Roverul său. "M-am aplecat pe geam şi i-am spus că fac un test cu o maşină românească. M-a ignorat şi a spus că dacă nu plec va suna la poliţie". S-au întors pe un drum plin de Land Rovere şi Range Rovere.

"Nu m-am prins de păcăleală"
"Testul suprem al lui Duster era soţia mea pentru că ea urma să-l conducă. Iniţial, ne uitaserăm la nişte opţiuni mult mai scumpe. Din fericire, am fost de acord să cumpărăm o maşină de dimensiunile unui SUV la un preţ rezonabil. Duster corespunde descrierii. Soţia nu s-a decis încă dacă vrea s-o cumpere, dar cel mai probabil o va face".

Nota finală pentru Duster: 4 stele din 5. Verdictul lui Joly: "Trebuie să fie o păcăleală, dar nu m-am prins încă".

"După cum arată, nu aş fi surprins dacă cineva mi-ar fi spus că Duster costă 25.000 de lire" (Doom Joly)

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (10)
dragosql
dragosql  •  20 August 2012, 21:20

Parca era fabrica de la Mioveni ...:))

cordos_eu
cordos_eu  •  20 August 2012, 19:26
Postat de mganea pe 20 August 2012, 14:56

Eu am fost cu varmiu vara asta cu un Duster prin Carpati si pot spune ca am fost la fel de surprins. Nu am avut nicio problema si am si abordat niste trasee destul de complicate. Foarte buna masina si nu are nicio problema dupa mai bine de un an jumate :) .

ii cam teapana Dusterul. nu prea-mi convine 'defectul' asta dar daca conduci normal nu sunt probleme. adica o testau aia pe zapada prin munti.

cordos_eu
cordos_eu  •  20 August 2012, 19:24
Postat de putregaiu pe 20 August 2012, 17:02

E buna asta! Compari un Logan cu un Passat dauna totala.

dar dintre un Sandero nou si un Passat la mana a doua cu siguranta ai alege Sandero. Sandero e destul de dotata in interior si la capitolul siguranta e peste Logan. si designul e frumos. Sandero si Dusterul sunt 2 masini foarte bune raport calitate-pret, rog toti cei care nu le-au testat sa o faca.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează