SPORTURI  »  AUTO  »  CAMPIONATUL NAȚIONAL DE VITEZĂ

O nouă victorie pentru Mihai Leu » E gata să sărbătorească titlul pe Transalpina!

Articol de GSP - Publicat luni, 05 august 2019 14:02

Mihai Leu a reușit a cincea victorii din șase posibile în Campionatul Național de Viteză în Coastă și este la un singur pas de a deveni campion în a treia disciplină sportivă după box și raliuri.

La 50 de ani, fostul mare pugilist a revenit în lumea competițiilor sportive la începutul anului trecut la bordul unui Ferrari 458 Challenge. După un an de acomodare, Leu domină clasamentul Categoriei I.

Practic, din acest sezon, campionatul este împărțit în două divizii: una dedicată mașinilor de competiție, din care fac parte și monoposturile, iar cealaltă a mașinilor de producție, așa cum este Ferrari-ul lui Leu, care păstrează specificațiile inițiale din fabrică.

Hunedoreanul are 143 de puncte după 6 runde, dintr-un total de 9, și are un avans de 44,5 puncte față de următorul clasat, Călin Manițiu. Peste trei săptămâni, la Rânca, Leu poate deveni matematic campion dacă va mai obține fix 5 puncte, practic orice clasare în Top 7.

„Etapa de la Mediaș a fost ciudată pentru mine, însă mă bucur că am obținut această victorie. Am înțeles că mai e nevoie de doar câteva puncte, dar eu mi-am propus să am un sezon întreg, atfel că indiferent de ce voi face în următoarea rundă, voi fi prezent și la ultimele etape din 2019”, a afirmat Leu.

În urmă cu 22 de ani, acesta devenea primul campion mondial la box profesionist din istoria României. După ce și-a apărat ulterior titlul cu succes, a fost nevoit să se retragă din cauza unei probleme medicale la mână și a intrat în lumea automobilismului sportiv. În 2003, devenea campion național absolut la raliuri, iar în 2008 a făcut ultimul său sezon complet. A revenit la începutul lui 2018.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează