AUTO  ·  CAMPIONATUL NAȚIONAL DE VITEZĂ

O nouă victorie pentru Mihai Leu în Campionatul Național de Viteză în Coastă » Titlul e tot mai aproape

Duminica, 21 Iulie 2019, 13:48

Mihai Leu, pe un Ferrari 458 Challenge, a obținut al patrulea succes în acest sezon la Categoria I din Campionatul Național de Viteză în Coastă, iar fostul campion mondial la box profesionist este foarte aproape de un titlu și în această disciplină.

La capătul celor două manșe de concurs de duminică, Leu a avut un avantaj de peste 8 secunde în fața principalului contracandidat Călin Manițiu. A fost al patrulea scuces stagional după cele de la Râșnov, Cheile Grădiștei și Reșița. Singura sincopă a actualului pilot a fost înregistrată la Poiana Brașov, atunci când a terminat pe locul secund.

La mijlocul sezonului, Mihai Leu domină clar divizia dedicată mașinilor de producție, acolo unde are 118 puncte, în timp ce Manițiu a strâns doar 70.5 puncte. Ocupantul poziției a treia, Eduard Cozma, are 65 de puncte. O potențială victorie etapa viitoare, la Mediaș, i-ar putea asigura, în premieră, lui Leu titlul de campion la viteză în coastă cu 3 etape înainte de finalul campionatului.

Ar fi al treilea sport în care acesta face performanță după ce a deveni primul campion mondial la box profesionist din istoria României, iar în 2003 a obținut titlul de campion național absolut la raliuri.

„Îmi place să fac totul pas cu pas. E o victorie de etapă, dar încă nu mă pot considera câștigător, trebuie să mă concentrez pe următoarele etape”, a afirmat și pilotul.

Mihai Leu s-a întors în competiții în urmă cu un an, după mai bine de un deceniu când renunțase să mai practice sportul de performanță și se dedicase exclusiv organizării de evenimente.

 Primul simptom care anunță o formă severă de COVID-19. „Trebuie să te prezinți de urgență la spital„

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:00 Emisiune TV

La Liga World

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:30 Fotbal, Reluare

Barcelona - Atletico Madrid

Digi 2
Program TV complet

Liga 1