SPORTURI  »  AUTO  »  CAMPIONATUL NAȚIONAL DE VITEZĂ

O nouă victorie pentru Mihai Leu în Campionatul Național de Viteză în Coastă » Titlul e tot mai aproape

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 iulie 2019 13:48

Mihai Leu, pe un Ferrari 458 Challenge, a obținut al patrulea succes în acest sezon la Categoria I din Campionatul Național de Viteză în Coastă, iar fostul campion mondial la box profesionist este foarte aproape de un titlu și în această disciplină.

La capătul celor două manșe de concurs de duminică, Leu a avut un avantaj de peste 8 secunde în fața principalului contracandidat Călin Manițiu. A fost al patrulea scuces stagional după cele de la Râșnov, Cheile Grădiștei și Reșița. Singura sincopă a actualului pilot a fost înregistrată la Poiana Brașov, atunci când a terminat pe locul secund.

La mijlocul sezonului, Mihai Leu domină clar divizia dedicată mașinilor de producție, acolo unde are 118 puncte, în timp ce Manițiu a strâns doar 70.5 puncte. Ocupantul poziției a treia, Eduard Cozma, are 65 de puncte. O potențială victorie etapa viitoare, la Mediaș, i-ar putea asigura, în premieră, lui Leu titlul de campion la viteză în coastă cu 3 etape înainte de finalul campionatului.

Ar fi al treilea sport în care acesta face performanță după ce a deveni primul campion mondial la box profesionist din istoria României, iar în 2003 a obținut titlul de campion național absolut la raliuri.

„Îmi place să fac totul pas cu pas. E o victorie de etapă, dar încă nu mă pot considera câștigător, trebuie să mă concentrez pe următoarele etape”, a afirmat și pilotul.

Mihai Leu s-a întors în competiții în urmă cu un an, după mai bine de un deceniu când renunțase să mai practice sportul de performanță și se dedicase exclusiv organizării de evenimente.

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează