SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL MARII BRITANII

Prima femeie în Marele Circ după 22 de ani » Susie Wolff i-a luat ieri locul lui Valtteri Bottas la Williams

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 iulie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 04 iulie 2014 20:32

Susie Wolff, în vîrstă de 31 de ani, a parcurs doar patru tururi, fiind nevoită să oprească monopostul din cauza unor scurgeri de ulei


În prima sesiune de antrenamente, centrul atenţiei a fost echipa Williams, unde Susie Wolff, pilotul de dezvoltare, a alergat în locul lui Valtteri Bottas. Este prima femeie care a participat la un Mare Premiu după o întrerupere de 22 de ani. Wolff, în vîrstă de 31 de ani, a parcurs doar patru tururi, fiind nevoită să oprească monopostul pe circuit din cauza unei scurgeri de ulei.

"Marele meu vis este să încep o cursă de Formula 1", a declarat înaintea primei sesiuni de antrenamente, singura la care de altfel a participat.

Scoţianca Susie Wolff nu este la prima experienţă cu un monopost de Formula 1. Acum doi ani, pilotul a fost timp de o zi, tot la Silverstone, pilot pentru un spot publicitar.

Susie Wolff este soţia lui Toto Wolff, acţionar minoritar la Williams şi, totodată, directorul motorsport al celor de la Mercedes.

Ultima femeie care a concurat într-un Grand Prix a fost o italiancă, Giovanna Amati, care însă nu a reuşit să prindă un loc la grilă, deşi a avut trei tentative în 1992. O altă italiancă, Lella Lombardi, a fost în 1976 ultima persoană de sex feminin care a şi luat startul într-o cursă de Formula 1.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close