AUTO  ·  CAMPIONATUL NAȚIONAL DE RALURI

Programul Campionatului Național de Raliuri pentru 2018. Ce schimbări s-au făcut!

Articol de GSP - Publicat marti, 09 ianuarie 2018 18:02

Consiliul Federal al FRAS a aprobat Calendarul Campionatului Național de Raliuri Dunlop (CNRD) pentru sezonul 2018, anunță Federația Română de Automobilism Sportiv printr-un comunicat.

Campionatul va programa un total de 7 etape, în aceleași orașe ca și în sezonul 2017. Consiliul Federal al FRAS a stabilit, în ultima ședință, ca în 2018 numărul minim de kilometri total al probelor speciale dintr-un raliu să fie 120.

De asemenea, proba de Power Stage va conta ca punctaj doar pentru clasamentul general, nu și pentru clase sau grupe. Vor lua puncte bonus doar primii 3 clasați în Power Stage, după cum urmează: locul 1 – 3 puncte, locul 2 – 2 puncte, locul 3 – 1 punct.

Anul acesta, pe baza raportului întocmit de observatorul federal, se va alcătui un clasament al raliurilor, deoarece începând cu sezonul 2019 fiecare dintre acestea va primi un coeficient.

Astfel, primele două raliuri clasate vor avea un coeficient de 1,2 (punctajul obținut va fi înmulțit cu 1,2), raliurile de pe locurile 3, 4 și 5 vor avea coeficient 1, în timp ce raliurile de pe locurile 6 și 7 vor avea coeficient 0,8.

Totodată, începând cu acest sezon, în judecarea cauzelor va prima Regulmentul Cadru al CNRD, și nu cel al FIA, așa cum se proceda până acum.

În atenția piloților care vor să debuteze în CNRD: obligativitatea de a avea o experiență de minimum 4 etape încheiate în CNRD 2, cu excepția celor care se înscriu într-o cupă monomarcă, Dacia sau Suzuki.

Calendar Campionatul Național de Raliuri 2018:

Etapa I: 24-25 martie – Brașov (organizator Autoblic)
Etapa a II-a: 4-5 mai – Cluj – TER (organizator TER Napoca Rally Academy)
Etapa a III-a: 25-26 mai – Arad – ERT (organizator AMC Racing)
Etapa a IV-a: 15-16 iunie – Bacău – ERT (organizator Rally Spirit)
Etapa a V-a: 13-14 iulie – Harghita (organizator Maxx Racing)
Etapa a VI-a: 7-8 septembrie – Iași (organizator XS Motorsport)
Etapa a VII-a: 5-6 octombrie – Sibiu (organizator Aria pentru Sport)La o zi după asasinarea lui Emi Pian, peste 100 de capi, crema interlopilor din toată țara și din străinătate, s-au adunat la îndemnul unui influent interlop. Ce a urmat este de-a dreptul sfidător. Poliția s-a dus peste ei și...
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
20:30 BARAJ L1
Chindia - Mioveni
Look Plus, Telekom Sport și Digi
Program TV complet

Liga 1