SPORTURI  »  AUTO  »  NASCAR

Românul Claudiu David vrea în NASCAR!

Articol de GSP - Publicat joi, 16 decembrie 2010 00:00

Claudiu David vrea ca din 2011 să participe cu un Chevrolet Impala în cea mai pupulară competiţie de motor-sport din SUA.

Claudiu David se află de ceva timp în Statele Unite. Pilotul român de raliuri n-a stat degeaba în America, el reuşind să termine cursurile NASCAR, absolvind cursurile de la Buck Baker Racing, cea mai veche şi cea mai cunoscută şcoală de pilotaj din SUA. David vrea să participe de la anul în cursele NASCAR. "Este un pas foarte important din viaţa mea. Am pilotat o maşină de NASCAR, un Chevrolet Impala, pe celebrul circuit Darlington, supranumit «Too Tough to Tame». Faţă de cursele de raliuri, aici, stilul de pilotaj este altul. Maşinile au altfel de setări, fiind pregătite special pentru a obţine performanţe maxime pe un circuit oval", a povestit Claudiu, care a adăugat că se înţelege bine cu Chevrolet Impala.

Claudiu David
- 32 de ani
- a debutat în 2000
- a luat startul în 65 de curse
- a urcat de 37 de ori pe podium
- are 20 de victorii în palmares
- a participat în WRC (Argentina, Japonia şi Marea Britanie)
- campion naţional al României în 2004 şi 2005 la grupa N2
- vicecampion naţional în 2006

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează