SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL BRAZILIEI

Rosberg do Brasil » Cursă cu noroc: Nico Rosberg a recuperat din diferenţa de puncte care îl separă de Lewis Hamilton

Nico Rosberg, asaltat de fanele sale
Nico Rosberg, asaltat de fanele sale

Articol de - Publicat luni, 10 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 09 noiembrie 2014 22:28

Germanul a cîştigat la Interlagos, recuperînd astfel 7 puncte. Mai este o etapă, cea de la Abu Dhabi, unde punctele se vor dubla. Diferenţa dintre el şi Hamilton este de 17 puncte şi, chiar dacă Rosberg va învinge şi în Emirate, un loc doi pentru britanic i-ar asigura acestuia titlul mondial.

Rosberg, Hamilton, Massa, Bottas şi Button. Aşa s-a plecat la Interlagos. Singura şansă a germanului de a mai spera la titlul mondial era să cîştige în Brazilia. Chiar dacă în următoarea cursă, ultima de altfel din acest sezon, cea de la Abu Dhabi, punctele primilor 10 clasaţi se vor dubla, misiunea lui Rosberg era clară: să recupereze cît mai mult din avansul de 24 de puncte al lui Hamilton.

Nimeni nu i-a deranjat pe cei doi piloţi Mercedes la Interlagos, cu Rosberg şef de pluton, iar cu Hamilton, la pîndă, pregătit să-i dea atacul decisiv germanului, aşa cum s-a întîmplat de cele mai multe ori cînd Rosberg pleca în cursă din pole-position. Statistica nu-l ajută pe Rosberg. A reuşit de 10 ori pole-position-ul şi doar de două ori a cîştigat şi cursa. De "vină" a fost de fiecare dată Lewis Hamilton!

Eroarea lui Hamilton
Cu 10 tururi înainte de final, cei doi aleargă nebuneşte, chiar dacă în faţa lor dau peste monoposturi întîrziate cu un tur. Hamilton, la doar o jumătate de secundă în spatele coechipierului său, a stabilit cel mai rapid tur de pistă. Se pregătea de atacul decisiv. Greşise o dată în turul 29, atunci cînd, după ce a scăpat maşina de sub control într-un viraj de stînga, a pierdut 6 secunde. Eroare care la final a contat decisiv pentru că n-a mai putut să-l ajungă pe Rosberg.

Victorie pentru german! 17 puncte diferenţa între el şi Hamilton înaintea ultimei cursei de la Abu Dhabi, unde se aplică găselniţa celor de la FIA, care au vrut să facă Formula 1 mai spectaculoasă: dublarea punctelor!

5 victorii a adunat Nico Rosberg în 2014 (Australia, Monaco, Austria, Germania şi Brazilia)

3 piloţi şi-au adjudecat pînă acum cele 18 Grand Prix-uri din 2014. Hamilton are 10 victorii, dublu faţă de Rosberg. Podiumul este completat de Ricciardo cu 3 succese

640914-cursa-brazilia.jpg

640915-clasament-brazilia.jpg

VRUUUM de Luminiţa Paul » Să fii mic

Povestea banilor prea mulţi şi prost distribuiţi din Formula 1 continuă. De fapt, n-are cum să se rezolve în cîteva zile. Dimpotrivă, poate căpăta accente dramatice, cum s-a întîmplat cu team-ul Marussia, care nu mai poate continua în Marele Circ.

S-au purtat discuţii cu diverşi investitori, dar cînd a venit deadline-ul pentru înscrierea la Grand Prix-ul Braziliei, vineri, conturile erau la fel de goale. Aşa că a rămas o singură soluţie: capitularea. 200 de oameni îşi vor pierde locurile de muncă.

Apărută în F1 în 2010, sub numele de Virgin Racing, redenumită Marussia în 2012, echipa a obţinut primele ei puncte anul acesta, prin locul 9 reuşit de Jules Bianchi la Monte Carlo. Acelaşi Bianchi care se află în spital, în stare critică, dar stabilă, după accidentul suferit în Japonia. Necazurile parcă nu se mai opresc.

Cîţiva oameni de acolo speră într-o revenire în sezonul următor. Pentru că o afacere ca F1, în care se rostogolesc atît de mulţi bani, trebuie să trăiască nu doar prin vîrfuri, ci şi prin echipele ei mici. Cele care colorează circuitul. Precum Marussia.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează