SPORTURI  »  AUTO  »  MICHAEL SCHUMACHER

Se va recupera sau nu? » Controverse medicale legate de tratamentul lui Michael Schumacher

Michael Schumacher s-a lovit grav la cap după ce s-a împiedicat de un bolovan pe pîrtie
Michael Schumacher s-a lovit grav la cap după ce s-a împiedicat de un bolovan pe pîrtie

Articol de - Publicat luni, 13 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 12 ianuarie 2014 20:37

Metoda aleasă pentru vindecarea lui Michael Schumacher este pusă la îndoială de mai mulţi medici elveţieni neurochirurgi.

Săptămîna trecută a fost una lipsită de prea multe informaţii oficiale despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher. A doua săptămînă în care fostul campion mondial este ţinut în comă indusă, după accidentul suferit la schi pe 29 decembrie, în staţiunea franceză Meribel.

Schumacher a fost diagnosticat cu traumatism cranian sever, fiind operat de două ori pentru eliminarea hematoamelor şi scăderea presiunii craniene.

Previziunile doctorilor însă diferă. În timp ce medicii de la clinica din Grenoble, unde se află internat fostul pilot de Formula 1, susţin, conform unor surse citate de presa franceză, că şansele de recuperare ale lui Schumacher sînt mici, neurochirurgii elveţieni îi contrazic şi pun la îndoială metoda aleasă pentru vindecare.

Bernhard Walder, profesor la Spitalul Universitar din Geneva, care a coordonat, în 2007, o cercetare în domeniul traumelor cerebrale, este citat de ziarul elveţian Tagesanzeiger şi susţine că, în medie, în 40% din cazurile asemănătoare, recuperarea funcţiilor locomotorii decurge foarte bine, iar pacienţii îşi revin.

Alţi experţi merg şi mai departe şi declară că nu erau necesare intervenţiile chirurgicale la care a fost supus Schumacher şi că acesta ar mai putea sta în comă indusă pentru "aproximativ doua-trei săptămîni", înainte ca doctorii să-l trezească.

"În corpul lui Schumacher se derulează în acest moment un program de recuperare la viteză maximă", a menţionat neurochirurgul Andres Zieger, care crede că Schumacher poate fi susţinut de familie.

"Pacienţii aflaţi în comă înţeleg destul de multe din ce se întîmplă în jurul lor. Iar atunci cînd se trezesc îi recunosc pe cei dragi", a menţionat specialistul.

Pînă atunci, cotidianul german Bild susţine că în această săptămînă medicii francezi vor încerca să-l scoată treptat din coma indusă. Aceştia se tem că alte organe vitale ale pacientului, ficatul în principal, ar putea să cedeze în urma multiplelor tratamente medicamentoase.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
mishu_74
mishu_74  •  13 Ianuarie 2014, 19:43

Terminati cu prostiile. Cu siguranta ca dosarul medical al pacientului Schumacher a circulat pe mail-urile celor mai renumiti neurochirurgi. Daca nu s-a aflat in presa nu inseamna ca nu s-a intamplat..

polistul68
polistul68  •  13 Ianuarie 2014, 15:02
Postat de serban_ionescu pe 13 Ianuarie 2014, 14:40

un tratament de rahat, intr_un spital de provincie!! la banii lui, aducea cei mai mari specialisti ai lumii in domeniu si in cateva ore se stabilea cea mai adecvata conduita terapeutica!decizia familiei , execrabila!!

Din cite am inteles, e unul dintre cele mai renumite spitale de neurochirurgie...cica ar fi f bun

serban_ionescu
serban_ionescu  •  13 Ianuarie 2014, 14:40

un tratament de rahat, intr_un spital de provincie!! la banii lui, aducea cei mai mari specialisti ai lumii in domeniu si in cateva ore se stabilea cea mai adecvata conduita terapeutica!decizia familiei , execrabila!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează