SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

Singura femeie pilot din Formula 1 şi-a pierdut un ochi într-un accident

Maria de Villota are șanse minime să mai piloteze în F1 (foto: Reuters)
Maria de Villota are șanse minime să mai piloteze în F1 (foto: Reuters)

Articol de GSP - Publicat joi, 05 iulie 2012 00:00 / Actualizat joi, 05 iulie 2012 12:18

La începutul lui martie 2012, devenea prima femeie pilot în Formula 1 după o pauză de 7 ani. "Sînt foarte fericită. Este o oportunitate fantastică să lucrez într-o echipă de F1 şi să cîştig experienţă care să mă ajute să progresez în carieră”, spunea protagonista, Maria de Villota, de la echipa Marussia.

La patru luni de la acel moment, ea trăieşte o dramă: şi-a pierdut ochiul drept, avînd răni serioase la craniu şi la faţă, în accidentul suferit în timpul unei sesiuni de teste efectuate  pe aerodromul englez Duxford. Starea sa este în continuare critică, dar stabilă.

"Sîntem recunoscători pentru atenţia cu care este tratată Maria, iar familia ei doreşte să mulţumescă echipei medicale. Cu toate acestea, cu mare tristeţe trebuie să anunţ că, din cauza leziunilor suferite, Maria şi-a pierdut ochiul drept. Familia ei este la spital şi noi facem tot ce este posibil să o ajutăm. Cît priveşte accidentul, am început o analiză amplă pentru a stabili împrejurările producerii acestuia", a zis managerul echipei, John Booth, într-un comunicat.

Marussia a anunţat că o echipă de chirurgi de la Addenbrooke's Hospital din Cambridge a desfăşurat o lungă procedură de îndepărtare a efectelor serioaselor răni suferite de Maria de Villota la cap şi la faţă. Sportiva spaniolă a fost supusă unor intervenţii chirurgicale începînd de marţi după-amiază pînă miercuri dimineaţă.

Maria de Villota a suferit răni care îi pun în pericol viaţa, după ce a lovit un camion în timp ce rula, marţi, cu un monopost de Formula 1 pe un circuit realizat pe aerodromul Duxford, situat la circa 80 de kilometri nord de Londra.

Potrivit martorilor citaţi de ”Daily Mail”, Maria terminase primul ei tur pe circuitul improvizat şi oprise în faţa mecanicilor echipei sale. În timp ce aceştia se îndreptau către maşină, monopostul a accelerat brusc şi a intrat în partea dreapta-spate a unui tir care staţiona. Botul monopostului Marussia a fost distrus în urma impactului şi se pare că De Villota s-a lovit cu capul de camion. Martorii mai susţin că sportiva nu a avut reacţie timp de 15 minute, dar a început să-şi mişte apoi mîinile.


Citeşte şi ”Maria de Villotta, prima femeie pilot din Formula 1 după 7 ani”.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
unmaker
unmaker  •  11 Iulie 2012, 18:49

foarte nasol...imi pare rau

kilimanjaro
kilimanjaro  •  05 Iulie 2012, 13:53

Asta e o stire dramatica cu adevarat. Sa speram ca-si revine complet.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează