SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL MARII BRITANII

Sir Lewis de Silverstone » Hamilton a avut o strategie impecabilă și s-a impus în Marele Premiu al Marii Britanii

Lewis Hamilton are 18 curse consecutive în care a fost lider pentru cel puţin un tur, stabilind astfel un nou record mondial
Lewis Hamilton are 18 curse consecutive în care a fost lider pentru cel puţin un tur, stabilind astfel un nou record mondial

Articol de - Publicat luni, 06 iulie 2015 00:00

Chiar dacă Massa și Bottas l-au depășit în startul cursei, Lewis Hamilton, ajutat și de la boxe de o strategie perfectă, a mers apoi impecabil. Nici ploaia nu l-a împiedicat pe britanic, care a cîștigat la pas în fața lui Rosberg.

Start fulminant la Silverstone! Hamilton și Rosberg, piloții Mercedes plecați primii de la grilă, au pornit greu, fiind depășiți de Felipe Massa. Brazilianul lui Williams a trecut pe primul loc, însă surprizele nu s-au oprit aici.

Hamilton, disperat să-și reocupe fotoliul de lider, a încercat să-l depășească pe brazilian, care s-a apărat foarte bine. Pilotul Mercedes a uitat să mai privească la ce se întîmplă în spatele său, iar Bottas (Williams) l-a depășit. Echipa britanică ocupa deja primele două locuri!

Cvartetul, format din Massa, Bottas, Hamilton și Rosberg, a mers ceas, iar în turul 17, Hulkenberg, care ocupa poziția a 5-a, se afla deja la 11 secunde de primele patru locuri.

Startul slab al celor doi piloți Mercedes a fost amortizat de către echipa germană de la boxe care a gîndit perfect momentul în care să-și cheme monoposturile pentru schimburi de pneuri. Strategia l-a propulsat pe Hamilton pe prima poziție, care nu s-a mai complicat și a început să-și mărească avantajul față de urmăritorii săi, în ordine, Massa, Bottas și Rosberg.

În turul 31, britanicul avea deja un ecart de aproape 6 secunde față de următorul monopost. Urma însă o nouă provocare pentru toată lumea: ploaia. Noi strategii, alte pneuri Pirelli.

Ploaia de la Silverstone

Înainte de răzbunarea norilor, la Silverstone se înregistraseră deja 7 abandonuri, prilej pentru Fernando Alonso de a încerca intrarea în primii 10 pentru prima oară în acest sezon, ceea ce ar fi adus primele puncte din 2015 pentru fostul campion mondial, care suferă teribil la McLaren.

În turul 36 a început ploaia, iar piloții trebuia să-și facă drum pe la boxe pentru cauciucurile intermediare. Rosberg, după ce a trecut de Bottas, după o manevră interesantă, l-a depășit și pe Massa. În turul 44, Hamilton, de nevoie, a apelat la "intermediare", însă a revenit imediat în fruntea plutonului.

Nu s-a mai întîmplat nimic pentru că Rosberg n-a putut să se mai apropie de coechipierul său, diferența dintre ei fiind la final de peste 11 secunde. Iar Williams, după un start fulminant cu cei doi piloți ai săi, Massa și Bottas, n-a prins în cele din urmă podiumul. L-a ocupat însă Vettel, care, profitînd de ploaie, a făcut schimbul de pneuri în cel mai bun moment.

Să nu-l uităm pe Fernando Alonso, care și-a îndeplinit obiectivul: primul punct cucerit de el pentru McLaren în 2015!

5 victorii a strîns Lewis Hamilton în acest sezon (Australia, China, Bahrain, Canada și Marea Britanie)

4este numărul curselor în care Rosberg a terminat pe locul secund, de fiecare dată în spatele lui Hamilton (Australia, China, Canada și Marea Britanie)

6podiumuri a obținut Sebastian Vettel în 2015 (o victorie în Malaiezia, un loc doi la Monaco și de patru ori ultima poziție a podiumului - Australia, China, Spania și Marea Britanie)

Clasament Cursă

1. Lewis Hamilton Mercedes 1h31m27.729s 25p
2. Nico Rosberg Mercedes +10.956s 18p
3. Sebastian Vettel Ferrari +25.443s 15p
4. Massa Williams +36.839s 12p
5. Bottas Williams +1m03.194s 10p
6. Kvyat Red Bull +1m03.955s 8p
7. Hulkenberg Force India +1m18.744s 6p
8. Raikkonen Ferrari +1tur 4p
9. Perez Force India +1 tur  2p
10. Alonso McLaren +1 tur 1p

Clasați: Ericsson, Merhi, Stevens
Abandonuri: Sainz, Ricciardo, Verstappen, Maldonado, Button, Grosjean, Nasr

Clasament Piloți

1. Hamilton 194p
2. Rosberg 177p
3. Vettel 135p
4. Bottas 77p
5. Raikkonen 76p
6. Massa 74p
7. Ricciardo 36p
8. Kvyat 27p
9. Hulkenberg 24p
10. Grosjean 17p

Clasament Echipe

1. Mercedes 371p
2. Ferrari  211p
3. Williams 151p
4. Red Bull 63p
5. Force India 39p
6. Lotus 29p

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează