SPORTURI  »  AUTO  »  TAXA AUTO

Şoferi, vi se mai pregăteşte ceva! Guvernul trage de timp la restituirea taxei auto

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 iunie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 19 iunie 2011 14:15

Executivul nu găseşte nicio soluţie prin care să limiteze restituirea taxelor, dar să fie în acord şi cu reglementările europene

După ce în urmă cu două săptămâni guvernul flutura noul proiect care prevedea reducerea taxei auto cu până la 30%, în şedinţa de astăzi a dat-o la întors. În schimb, va promova un proiect de lege care presupune ca restituirile de bani vor fi  acceptate doar pentru proprietarii de maşini care au achitat taxa începând cu ianuarie 2011.

Senatul a votat restituirea taxei încasate în perioada 1 ianuarie 2007 – 30 iunie 2008 în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a legii. Comisiile Camerei au eliminat însă aceste dispoziţii.

Până în prezent s-au înregistrat circa 40.000 de acţiuni în justiţie în care se contestă taxa de poluare şi este foarte probabil ca numărul acestora să crească vertiginos.

Totuşi, indiferent ce ordonanţă ar mai da Guvernul în privinţa taxei de poluare, un lucru este cert: acesta nu va mai putea schimba practica judecătorească prin care se restituie taxele. Aceasta deoarece restituirea se face considerând drept temei legal reglementările europene, care au prioritate asupra dreptului intern.

sursa: sfin.ro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează