SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

Statisticile confirmă: sezonul actual al Formulei 1 este mult mai spectaculos decît precedentele

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel

Articol de GSP - Publicat marti, 19 iulie 2011 00:00 / Actualizat marti, 19 iulie 2011 18:43

Potrivit unei statistici a echipei Mercedes, până în prezent s-au produs 623 de depăşiri în primele nouă etape, estimându-se că la finalul anului numărul acestora va trece de 1.200. În 2010, au fost înregistrate 547 de depăşiri în toate cele 19 curse ale sezonului, mai mult decât dublu faţă de 2009, când au fost numai 244 de depăşiri în 17 etape. 

În condiţiile în care numărul de echipe şi cel de Mari Premii au rămas constante, diferenţa între 2011 şi 2010 este datorată strict adoptării noilor reguli tehnice, care au adus sau readus în Formula 1 aripa spate mobilă (DRS), sistemul KERS şi pneurile Pirelli cu degradare avansată.

Din cele 623 de depăşiri, 175 au fost în detrimentul celor trei echipe codaşe şi 43 între coechipieri. Circa 180 de depăşiri au fost graţie sistemului DRS (aproximativ 29 la sută) şi 225 fără DRS", potrivit Mercedes.

Marele Premiu al Canadei, desfăşurat la Montreal, pe ploaie, conduce în topul curselor cu cele mai multe depăşiri (136), fiind urmat de Grand Prix-ul Turciei de la Istanbul (123) şi cel de la Shanghai (97). La polul opus, Marele Premiu al Principatului Monaco a oferit spectatorilor numai 22 de depăşiri, Marele Premiu al Marii Britanii - 29, iar Marele Premiu al Australiei - 30.

În acest week-end, este programat Marele Premiu al Germaniei, a zecea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, pe circuitul de la Nurburgring.

Sursa: Mediafax

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează