SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

Strategie inspirată » Mark Webber i-a luat faţa lui Fernando Alonso în Marele Premiu al Marii Britanii

În 2011, Mark Webber a avut pole-position-ul la Silverstone, dar a cîştigat Alonso. Anul acesta, rolurile s-au inversat, Alonso, primul la grilă, însă victoria i-a revenit australianului +1   FOTO
În 2011, Mark Webber a avut pole-position-ul la Silverstone, dar a cîştigat Alonso. Anul acesta, rolurile s-au inversat, Alonso, primul la grilă, însă victoria i-a revenit australianului

Articol de - Publicat luni, 09 iulie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 08 iulie 2012 20:15

Mark Webber a cîştigat la Silverstone în faţa lui Alonso pentru că a ştiut ce pneuri să-şi aleagă pentru finalul cursei.

Formula 1 în varianta 2012 devine din ce în ce mai spectaculoasă. Dominaţia Red Bull din anii trecuţi a dispărut, McLaren are probleme mari, în special Jenson Button care se plînge că încă nu s-a obişnuit cu pneurile Pirelli.

În schimb, Ferrari a revenit în forţă! Pînă la Silverstone, Alonso era singurul pilot cu două victorii în 2012! Mai mult decît atît, maşina Ferrari a plecat din pole-position în Anglia, ultima oară cînd scuderia italiană obţinea prima poziţie la grilă fiind acum doi ani!

Surpriza Massa
Start la Silverstone! Alonso, Webber în prima linie, iar imediat în spate, Schumacher şi Vettel. Dar cel mai bine a plecat Massa! A trecut în primul viraj de Vettel, i-a prins urma şi lui Schumacher şi a trecut şi de acesta chiar cu uşurinţă, semn că monopostul lui Ferrari s-a dovedit mult mai rapid.

Hamilton şi-a propus la Silverstone o strategie cu cît mai puţine opriri la boxe. Britanicul lui McLaren a schimbat prima oară în turul 21. Şi a doua oară, 8 tururi mai tîrziu. Degeaba, Lewis a terminat pe locul 8, fiind depăşit în final cu lejeritate de către Schumacher.

Webber a ştiut că Alonso va avea probleme
Ce s-a întîmplat în fruntea plutonului? Alonso, plecat din pole-position, părea că nu poate pierde victoria nici în Anglia. A condus tot timpul, numai că Webber a avut o strategie mai bună ca a lui. Dacă spaniolul a început cu pneuri hard, australianul a ales de la Pirelli cauciucurile soft, iar în ultimele două treimi ale cursei a trecut la cele hard.

Webber a început să recupereze constant în ultimele 10 tururi. Australianul era încurajat din cască de către staff-ul său, care a anticipat perfect că Alonso urma să devină mai lent pe final. Cu 4 runde înainte de finiş momentul mult aşteptat s-a produs, monopostul celor de la Red Bull depăşindu-l într-o manieră spectaculoasă pe cel al scuderiei Ferrari.

Italienii n-au de ce să fie supăraţi după Silverstone. Alonso a punctat foarte bine în clasamentul piloţilor, menţinîndu-şi prima poziţie, avînd 13 puncte faţă de locul secund pe care-l ocupă Webber, iar Massa a terminat pe poziţia a 4-a, cea mai bună a brazilianului din acest sezon!

Kobayashi a doborît trei mecanici
Kamui Kobayashi, pilotul lui Sauber, va rămîne în istorie la Silverstone! Japonezul avea lupta lui cu Michael Schumacher pentru clasarea în puncte. În mare grabă, pentru a nu pierde prea mult timp la ultima oprire pentru schimbul de pneuri, asiaticul a venit în mare viteză la boxe, doborînd trei dintre mecanicii săi (foto 2). Unul dintre ei a avut nevoie de îngrijiri medicale. FIA va analiza acest incident.

2 este cifra în dreptul victoriilor obţinute de către Mark Webber la Silverstone, prima fiind obţinută în 2010

9 victorii a strîns australianul Mark Webber în cariera lui

502335-clasament-silverstone.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
flo_ax
flo_ax  •  09 Iulie 2012, 13:31

a 2-a cursa consecutiva dupa cea de la Valencia cand old Schumi, atat de sfatuit sa se retraga, termina mult in fata colegului sau Rosberg! Fara incidente de cursa sau tehnice

Vezi toate comentariile (1)
Comentează