SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

Transfer spectaculos în Formula 1 » Unul dintre cei mai buni piloți va concura pentru o echipă surpriză din 2019!

Ricciardo va părăsi Red Bull după 5 sezoane la echipa austriacă // FOTO: Guliver/ Getty Images
Ricciardo va părăsi Red Bull după 5 sezoane la echipa austriacă // FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 august 2018 16:04

Unul dintre cele mai surprinzătoare transferuri din ultimii ani din Formula 1 s-a perfectat astăzi: Daniel Ricciardo (29 de ani), pilotul celor de la Red Bull, va concura din sezonul viitor pentru Renault.

Australianul mai avea contract cu echipa austriacă până la finalul acestui sezon, dar team-ul condus de Christian Horner nu a reușit să-l convingă pe Ricciardo să semneze prelungirea.

"A fost, probabil, una dintre cele mai dificile decizii din întreaga carieră, dar era timpul să încep o nouă provocare. E mult de muncă până când Renault va ajunge să concureze la cel mai înalt nivel, dar am fost impresonat de progresul pe care cei de acolo l-au făcut în doar doi ani. Sper să fiu capabil să ajut echipa în această călătorie", a declarat pentru BBC Ricciardo, care pilotează pentru Red Bull din 2014.

Ricciardo a câștigat două curse în acest sezon, în China și la Monte Carlo, și se află pe locul 5 în clasamentul piloților, în spatele cvartetului Mercedes - Ferrari, dar peste coechipierul Max Verstappen. Din 2014, de când l-a înlocuit la Red Bull pe compatriotul Mark Webber, Ricciardo a obținut 7 victorii și 29 de podiumuri.

Red Bull nu a stabilit încă numele înlocuitorului lui Ricciardo: "Respect decizia lui Daniel. Voi continua să evaluez numeroasele opțiuni valabile pentru înlocuirea lui", a declarat Christian Horner. Conform ESPN, Carlos Sainz și Pierre Gasly ar fi printre favoriți să-l înlocuiască pe Ricciardo. 

La Renault, australianul va fi coleg cu neamțul Nico Hulkenberg, locul 7 în actualul sezon.

Renault se află la cel de-al treilea sezon consecutiv în "Marele Circ", după ce constructorul francez nu a mai participat între 2012 și 2015. Singurele două titluri obținute de Renault în F1 datează din 2005 și 2006, ambele cucerite de ibericul Fernando Alonso.

Vezi și:  Niki Lauda în stare critică » A fost supus unui transplant pulmonar

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
marius.bxl
marius.bxl  •  03 August 2018, 21:02

Mai bine al transfera pe faraonul mo Salah ,cel mai mare faraon din toate timpurile.si la CM din rusia a demonstrat că este imens

652056828258442
Serban Pirvulescu  •  03 August 2018, 19:53
Postat de dinamo_fan pe 03 August 2018, 19:08

se vede ca habar nu ai F1. revenind la subiect, probabil Ricci face un pas inainte din punct de vedere al salariului dar sportiv face un mare pas inapoi.

Așa a făcut și Schumacher trecând de la Benetton la Ferrari, a făcut un mare pas financiar înainte și, pe moment, un mare pas sportiv înapoi. Și pe urmă a scris istorie !!!

dinamo_fan
dinamo_fan  •  03 August 2018, 19:08
Postat de Cristian Stancu pe 03 August 2018, 18:44

Hamilton e favorizat de toata conducerea F1,când comite greseli,nu prea l-am văzut sa fievpenalizat..asta numești dta"pulverizat",dacă KIMMI,ar fi avut ,șanse egale,ca și calitate a mașinii, ca a lui, Vettel,ii face mucii cravata lui Hamilton.Difeenta e ca Mercedes are niste tactcieni de nota 10,iar la Ferrari sunt penibili,si,i-au cam pus bete in roate lui KIMMI.Finlandezul ,s-ar plia foarte bine la Red Bull cu,Verstapen.

se vede ca habar nu ai F1. revenind la subiect, probabil Ricci face un pas inainte din punct de vedere al salariului dar sportiv face un mare pas inapoi.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează