SPORTURI  »  AUTO  »  SALONUL AUTO DE LA GENEVA

Umilită la propriul show » Volkswagen plătește cu vârf și îndesat după scandalul "Dieselgate"

Simon Brodkin îşi face numărul sub maşină, în timp ce Jürgen Stackmann încearcă să-l facă să se ridice de acolo // FOTO Guliver/GettyImages
Simon Brodkin îşi face numărul sub maşină, în timp ce Jürgen Stackmann încearcă să-l facă să se ridice de acolo // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 04 martie 2016 00:00

Simon Brodkin, un comediant britanic, a stricat conferința de presă de la Geneva a constructorului german.

Simon Brodkin, cunoscut cu numele de scenă Lee Nelson, îmbrăcat în salopetă și având pe spate o siglă aproape identică cu cea a lui Volkswagen, a întrerupt prezentarea celui mai important eveniment auto de la începutul fiecărui an pentru fiecare marcă.

Comediantul britanic, cu o cheie franceză în mână, și-a motivat apariția spunând că a fost trimis de Matthias Müller, CEO-ul Volkswagen, să monteze un soft cu care să trișeze emisiile de noxe, aluzia fiind evidentă, la scandalul " Dieselgate" de anul trecut, în care Volkswagen a fost acuzată că a fraudat cu softul mincinos testele oficiale din America privind consumul de carburant și noxe.

Acum, constructorul trebuie să recheme 500.000 de mașini și să plătească o amendă fabuloasă. Încă nu s-a stabilit care va fi suma.
Jürgen Stackmann, șeful vânzărilor de la Volkswagen și gazda evenimentului, a privit neputincios cum comediantul britanic s-a dus direct la noul VW Up!, mașină pe care oficialul german tocmai o prezenta în fața jurnaliștilor din toată lumea.

Momentul de uluială a continuat, Brodkin s-a băgat sub mașină, spunându-i lui Stackman că "am adus noul dispozitiv. Nimeni n-o să afle, iar domnul Müller mi-a zis să nu ne facem probleme".

Stackman căuta din priviri forțele de ordine, iar, într-un sfârșit, și-au făcut apariția trei bărbați bine făcuți care l-au evacuat civilizat pe simpaticul comediant. Oficialul german a avut și el o replică înainte ca Brodkin să părăsească show-ul, spunând că mașina pe care o prezenta e perfectă și că n-are nevoie de asistență. Lumea prezentă a crezut că tot ce se întîmplase era parte din show.

Germanii nu prea gustă umorul în general, mai ales cel britanic, și, cu siguranță, la Wolfsburg nu prea s-a zâmbit. La cum sunt nemții, care nu lasă nimic la întâmplare, nu e exclus să fie nevoie și de un țap ispășitor. Poate chiar Jürgen Stackmann!

Cine e Simon Brodkin?

Comediantul englez este același care anul trecut, a aruncat cu dolari falşi în fostul președinte FIFA, Sepp Blatter. Elveţianul susţinea o conferință de presă în care răspundea acuzaţiei de spălare de bani spunând cât de nevinovat este și că n-are de gând să-și dea demisia din fruntea fotbalului mondial.

Același Brodkin, în 2013, a fost protagonistul unui moment amuzant înaintea derby-ului orașului Manchester, dintre City și United.

Echipa "Cetățenilor" era la 15 puncte în spatele lui Manchester United, iar comediantul s-a gândit să dea o mână de ajutor acesteia, îmbrăcându-se în echipamentul de joc și ieșind la încălzire.

Portarul lui City, Joe Hart, a fost cel care l-a observat și a chemat stewarzii pentru a-l scoate în afara terenului.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
triarius
triarius  •  04 Martie 2016, 09:43

DasAuto = GasAuto

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close