SPORTURI  »  AUTO  »  MICHAEL SCHUMACHER

Un an ireal » A trecut un an de cînd Michael Schumacher a suferit un accident la schi care l-a băgat în comă

Articol de - Publicat luni, 29 decembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 28 decembrie 2014 21:36

Informaţiile legate de starea de sănătate a fostului pilot de Formula 1 au fost tot timpul contradictorii. Nici un medic nu a confirmat faptul că acesta ar fi ieşit din comă, aşa cum susţine managerul său.

Azi se împlineşte un an de la accidentul pe care Michael Schumacher l-a suferit la schi, în staţiunea Meribel din Alpii francezi, iar singurul anunţ făcut de managerul fostului pilot de F1 este legat de faptul că sponsorii nu l-au abandonat. "Întotdeauna relaţia cu sponsorii a fost una de cooperare şi parteneriat, de prietenie şi legătură personală. Solidaritatea funcţionează acum", a explicat Sabine Kehm.

Declaraţia managerului lui Schumi a venit ca răspuns la un articol publicat în presa britanică, în care se anunţa că sportivul ar fi pierdut mai multe milioane de euro după ce sponsorii au renunţat la el.

Despre starea medicală a fostului campion mondial, nimic. Doar informaţii neoficiale, făcute cînd de diverşi specialişti neurologi, cînd de prieteni. Aceştia susţin că Schumacher se află într-o stare vegetativă şi că nu poate fi vorba de o recuperare a acestuia.

Singura persoană care susţine că pilotul s-a trezit din comă este managerul Sabine Kehm. Aceasta a făcut anunţul pe 16 iunie, dar nu a fost susţinut de nici un membru din echipa medicală care-l tratează pe Schumi.

În noiembrie, fostul pilot Philippe Streiff l-a vizitat acasă pe Schumacher şi a povestit că e în continuare paralizat, e plimbat în scaun cu rotile şi nu poate să vorbească. "Totul este relativ. Faptul că e alături de familie îi permite să se recupereze mai rapid, dar va fi foarte dificil. Se pare că reuşeşte să comunice prin intermediul genelor cu soţia", a declarat Streiff.

Repere
- 29 decembrie 2013 - Michael Schumacher a suferit accidentul în timp ce se afla la schi. El a fost diagnosticat cu un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală, fiind operat de două ori la spitalul din Grenoble;
- 16 iunie 2014 - Schumacher a fost transferat la o unitate medicală de specialitate din Lausanne;
- 9 septembrie 2014 - fostul pilot de F1 a fost externat şi este tratat la locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland;

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează