SPORTURI  »  AUTO  »  RALIUL SIBIULUI

Un raliu adevărat! » Cei mai importanţi piloţi din lume şi-au anunţat prezenţa la Raliul Sibiului

Jan Kopecky, liderul din Campionatul European de Raliuri, concurează pe o maşină Fabia Super 2000 +4   FOTO
Jan Kopecky, liderul din Campionatul European de Raliuri, concurează pe o maşină Fabia Super 2000

Articol de - Publicat duminica, 21 iulie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 20 iulie 2013 19:21

Pe 25 iulie va începe, la Sibiu, etapa ce contează în calendarul Campionatului European de Raliuri (ERC), la care şi-au anunţat prezenţa cei mai importanţi piloţi din lume.

Pe 25 iulie va începe Raliul Sibiului, cea mai importantă competiţie automobilistică din România, etapă care contează în calendarul Campionatului European de Raliuri ( ERC).

Raliul Sibiului este considerat ca fiind unul special pentru toată lumea datorită spectaculozităţii sale avînd în vedere că vorbim despre un traseu mixt de macadam şi asfalt, dar şi cu probe speciale, programate pe timp de noapte.

Vin piloţii cu nume!
Şi-au anunţat prezenţa Jan Kopecky, liderul din Campionatul European de Raliuri şi campionul en titre din Cehia care face parte din echipa de uzină Skoda. Acesta concurează pe o maşină Fabia Super 2000. Un alt nume important este francezul Bryan Bouffier, campion al Franţei, dar şi al Poloniei.

Conaţionalul său, Francois Delecour, cunoscut fanilor motorsport din România, pilotul fiind vicecampion mondial şi campion al României. Bouffier şi Delecour vor alerga pe acelaşi model de maşină, Peugeot 207 S2000. Tot cu un automobil al aceluiaşi producător francez va lua startul şi Jean-Michel Raoux, campionul IRC la două roţi motrice.

O prezenţă exotică la Sibiu va fi Lin Yuan-Hu, campionul din Taiwan, care a ales o Dacie Logan pentru raliu, iar japonezul Toshi Arai, dublu campion mondial, va veni cu un Subaru Impreza R4!

Italianul MarcoTempestini, un fost cîştigător al Raliului Sibiului, va concura pe o Skoda Fabia S2000, iar Gergo Szabo (Ungaria) va folosi un Mitsubishi Lancer Evolution X. Românul Vali Porcişteanu, vicecampion naţional, s-a pregătit pentru Sibiu alături de Robert Vişoiu, proaspătul cîştigător GP3 de la Valencia, şi va pleca în cursă pe un Mitsubishi Lancer Evo X R4.

Un alt pilot de top din România, Bogdan Marişca, va concura pe un Mitsubishi Lancer Evo IX, iar Edwin Keleti pe un Mitsubishi Lancer Evo X. Cîştigătorul de anul trecut în IRC, rusul Vitali Puşkar va fi prezent cu Mitsubishi Lancer Evo X.

Prezenţe feminine
ERC Ladies' Trophy, trofeul rezervat sexului feminin, va fi reprezentat la vîrf, ocupantele primelor două locuri, bulgăroaica Ekaterina Stratieva şi australianca Molly Taylor, ultima fiind pentru prima oară la Sibiu, îşi vor continua lupta pentru puncte.

Spectacol de noapte
Raliul Sibiului va avea două speciale de noapte, Păltiniş şi Santa, ambele urmînd a avea loc vineri seara. În prima zi sînt programate 7 probe speciale, cu o lungime totală de 95,84 kilometri. Prima probă pe noapte, speciala Păltiniş, are 9 kilometri pe asfalt, iar piloţii vor porni cu pneuri şi setări de macadam.

Sîmbătă se vor desfăşura celelalte şapte probe speciale, dintre care una, Sadu, complet pe asfalt şi care va fi parcursă de două ori. Tot sîmbătă este programata şi celebra «specială» Gîtul Berbecului (30 km), cea mai lungă probă a raliului, care va fi efectuată tot de două ori.

Raliul Sibiului
Calificări: joi, 25 iulie, 10:00-11:00, circuitul de rallycross Sibiu, 3,42 km (pentru piloţii nominalizaţi)
Parada maşinilor: joi, 25 iulie, ora 20:00, Piaţa Mare Sibiu
Start festiv: joi, 25 iulie, ora 20:30, Piaţa Mică, Sibiu
Sosire: sîmbătă, 27 iulie, ora 19:00, Piaţa Mică, Sibiu
Cartier general: Piaţa Mică, Sibiu
Parc de service: Piaţa Mare, Sibiu

Cifre şi statistici:
Echipaje înscrise: 69
Prezenţe în calendarul ERC: nici una
Probe speciale: 14
Lungime probe speciale: 216,34 km (95,84 km în prima zi, 120,5 km ziua a doua)
Probe de legătură: 323,51 km
Total: 539,85 km
Suprafaţa: macadam (aproximativ 80%), asfalt (aproximativ 20%)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
cfrclujole
cfrclujole  •  22 Iulie 2013, 21:08

super!

dreamer123
dreamer123  •  21 Iulie 2013, 02:44

o sa fie spectacol !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează