SPORTURI  »  AUTO  »  ACUM LIVETEXT MP AL BAHRAINULUI

Alonso s-a impus în Bahrain, Massa pe 2! GSP ţi-a prezentat liveTEXT cursa din Bahrain!

Sebastian Vettel, Vettel, Red Bull
Sebastian Vettel, Vettel, Red Bull

Articol de - Publicat duminica, 14 martie 2010 00:00

De la ora 14:00, gsp.ro îţi oferă liveTEXT MP al Bahrainului!

Turul 49: Alonso termină pe primul loc! Vettel reuşeşte să îşi păstreze locul 4 chiar dacă a fost atacat insistent de piloţii de la Merceres!

Turul 47: Avansul lui Vettel peste Rosberg este de numai 1.3 secunde!

Turul 46:
Rosberg e al 5-lea şi forţează clasarea pe locul 4. Alonso îşi măreşte avansul la 11.8 secunde.

Turul 45: Trulli are probleme la sistemul hidraulic şi este ultimul. Alonso stabileşte un nou record pentru turul de pistă cu 1:58.287

Turul 44:
Schumacher, aflat pe poziţia a 6-a, este încurajat de la boxe să forţeze depăşirea lui Vettel în ultimul tur. Mai sînt doar 5 ture, Alonso are 9.1 puncte în faţa lui Massa, Hamilton e al 3-lea.

Turul 41: Webber forţează în speranţa că va obţine in extremis locul 7, dar Button nu dă semne că ar ceda. Alonso are 8.8 secunde în faţa lui Massa. Monoposturile Lotus au rămas în cursă, dar ocupă ultimele două locuri pe grilă.

Turul 40:
Hamilton le spune mecanicilor săi că are unele probleme cu maşina.

Turul 39:
Alonso e la 6.5 secunde de Massa şi se pare că el va cîştiga prima cursă a sezonului.

Turul 38:
Şi Hamilton trece de Vettel, care merge din ce în ce mai slab.

Turul 37: Vettel îi întreabă pe mecanicii de la Red Bull dacă mai poate fi făcut pentru monopostul său, dar răspunsul pe care îl primeşte nu e foarte încurajator. Între timp, Alonso stabileşte recordul pentru un tur de pistă la 1:58.879. Massa e la 5.7 secunde ]n spatele său.

Turul 35:
Vettel ajunge abia pe 3 după ce atît Alonso, cît şi Massa îl depăşesc, iar Hamilton se apropie şi el!

Turul 33:
Vettel are probleme cu maşina şi se chinuie să-şi păstreze avansul faţă de piloţii de la Ferrari.

Turul 31:
Massa este şi el mai aproape de la tur la tur, acum are doar 2.7 secunde în spatele lui Alonso.

Turul 30:
Numai 1.1 secunde între primii doi clasaţi.


Turul 29:
Alonso merge din ce în ce  mai bine. Spaniolul are acum cel mai rapid tur de pistă, cu 1:59.583 şi diferenţa faţă de Vettel este de numai 1.5 secunde.

Turul 28: De la Rosa (Sauber) abandonează. Jaime Aguersuari (Toro Rosso) doboară recordul pentru cel mai rapid tur, cu 1:59.964.

Turul 27 din 49:
Au mai rămas 2.2 secunde între primii doi clasaţi. Hamilton rămîne pe 4, cu 11.9 secunde în spatele lui Massa.

Turul 25:
Vettel are 2,8 secunde în faţa lui Alonso, Massa e pe 3, Hamiltom e al 4-lea în timp ce Schumacher este pe locul 6, la mică distanţă de coechipierul său, Nick Rosberg, care e pe 5.

Turul 24:
McLaren i-a transmis lui Button să-şi protejeze cauciucurile, care nu-i vor mai fi schimbate pînă la finalul cursei. Britanicul se apropie de Schumacher. Barrichello îl depăşeşte pe Buemi şi urcă pe 10.

Turul 22:
Hamilton e la 12.4 secunde în spatele lui Felipe Massa. Alonso s-a apropiat la 2.6 secunde de Vettel.

Turul 20:
Vettel, Alonso, Massa, Hamilton pe primele 4 poziţii, Schumi abia pe 7! Vettel are 3,3 secunde avans în faţa lui Alonso, Massa a reuşit cel mai rapid tur cu 2:00.117. Liuzzi intră la boxe.

Turul 18: Vettel intră la boxe. Avem încă două abandonuri în Bahrain: Timo Glock (Virgin Racing) şi Bruno Senna (Hispania).

Turul 16:
Abandonul lui Kobayashi a fost cauzat de o problemă la sistemul hidraulic. Alonso, Rosberg şi Button sînt la boxe.

Turul 15: Hamilton şi Schumacher intră la boxe. Kubica reuşeşte cel mai bun tur de pistă, cu 2:01.397.

Turul 14: Kobayashi (Sauber) şi Petrov (Renault) nu mai pot continua cursa. Numărul abandonurilor se ridică acum la 4.

Turul 13:
Avansul lui Vettel este de peste 4 secunde. Petrov (Renault) este la boxe, dar are probleme şi pierde timp important.

Turul 12: Bruno Senna de la Hispania intră la boxe, la fel ca şi Kubica.

Turul 11:
Vettel reuşeşte cel mai rapid tur: 2:02.318. Diferenţa faţă de Alonso este de 3.5 secunde. Schumacher e pe 6, la 18.5 secunde de primul loc.Webber îl atacă, însă nu reuşeşte să-l depăşească pe supercampionul german.

Turul 10: Pedro de la Rosa (Sauber) îl depăşeşte pe coechipierul său, Kamui Kobyashi şi trece pe 12.

Turul 9:
Massa reduce diferenţa faţă de coechipierul său, Fernando Alonso. Brazilianul a reuşit cel mai rapid tur din cursa de azi, 2:02.494

Turul 8: Tot Vettel pe primul loc, în spatele său sînt Alonso şi Massa. Rosberg e pe 4, la 10.5 secunde în spatele liderului. Campionul mondial Jenson Button este abia al 8-lea, cu 17,6 secunde mai slab decît Vettel.

Turul 7: Massa e pe 3, în timp ce liderul Vettel îşi măreşte avansul. Are aproape secunde peste locul 2.

Turul 6: Alonso a mers mai bine decît Vettel în turul anterior, dar pilotul de la Red Bull are 2.1 secunde avans.

Turul 5:
Hamilton pune presiune pe Rosberg, se anunţă un duel interesant în următoarele tururi pentru poziţia a 4-a.

Turul 4:
Hulkenberg este primul care intră la boxe. Vettel are 2.3 secunde în faţa lui Alonso.

Turul 3:
Probleme serioase pentru pilotul de la Williams, Nick Hulkenberg, care iese în decor şi este aproape de abandon. Germanul salvează totuşi situaţia.

Turul 2
: Vettel merge foarte bine, are mai bine de două secunde avans. Webber urcă pe 7, în faţa lui Button şi pare să fi depăşit problemele de la start.

Indianul Chandhok (Hispania) şi brazilianul Di Grassi (Virgin Racing) au abandonat!

Turul 1:
Vettel are un avans consistent la sfîrşitul primului. Alonso e pe 2, Massa al treilea, iar Rosberg e pe 4.

Turul 1 din 49
: Se pleacă în cursă! Vettel porneşte excelent şi se instalează pe primul loc. Din maşina lui Webber iese fum, Hamilton cade pe 5, în spatele lui Rosberg. Schumacher a cîştigat un loc, e pe 6!

S-a plecat în turul de încălrzire.

Michael Schumacher pleacă din poziţia a 7-a. În pole-position este Vettel, puştiul minune considerat chiar urmaşul marelui campion

Schumacher a declarat că încă se simte ruginit şi nu e în cea mai bună formă, deşi, la antrenamentele de vineri, septuplul campion mondial de F1 s-a descurcat bine. Calificările din Bahrain au mers şnur pentru un alt german, Vettel, puştiul de la Red Bull, considerat urmaşul lui Schumi. Ferrari s-a descurcat pe circuitul de la Sakhir, ambii piloţi, Massa şi Alonso, plasîndu-se în spatele lui Vettel.

Schumacher (Mercedes GP) şi Button (McLaren), actualul campion mondial, au prins în ultima clipă ultima sesiune a calificărilor şi vor pleca de la grilă de pe poziţiile 7 şi, respectiv, 8. Un alt campion, Lewis Hamilton (McLaren) nu a obţinut decît poziţia a patra. În spatele său s-a plasat chiar coechipierul lui Schumi de la Mercedes GP, Nico Rosberg.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (17)
 •  15 Martie 2010, 15:29

reciteste comentariile mele si ce ai scris. Cu un tur inainte de a-l depasi pe vettel, massa ii recuperase o secunda pe un tur lui alonso. Si in tururile precedente a fost mai rapid. De aceea erau apropiate la depasirea lui vettel. Atunci i-au comunicat de motor. Cealalta problema privea aletonul din stanga, care l-a incetinit ulterior. In rest ti se pare ca red bull a tinut? ca au fost depasiri intre primele, fara problema tehnica a lui vettel? Sau nu intelegi ce am scris? E in romaneste!

 •  14 Martie 2010, 23:48

mai frustratule potoleste-te.comentezi ca o gaina bleaga si aici si pe prosport.esti total rupt de realitate.traiesti intr-o lume paralela baiete.... get a life!

 •  14 Martie 2010, 20:24

Tu cred ca te-ai uitat la alta cursa. Cand l-a ajuns Massa pe Alonso? Erau 2 secunde intre ei cand l-au depasit pe Vettel. Erau apoi 8 secunde intre ei cand i s-a comunicat de la boxe lui Massa sa o lase mai moale. Deci nici vorba ca Massa sa fi fost mai rapid ca Alonso.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează