SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL JAPONIEI

Vettel are în buzunar al doilea titlu mondial în F1 la doar 24 de ani şi 98 de zile

Articol de - Publicat luni, 10 octombrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 09 octombrie 2011 21:14

Vettel a obţinut la Suzuka mai mult decît un punct, cît îi mai trebuia pentru a cîştiga un nou titlu în F1, al doilea consecutiv


Are 24 de ani. A intrat în Formula 1 acum 4 ani, dar are deja în palmares două titluri mondiale consecutive, devenind cel mai tînăr pilot care reuşeşte să ajungă dublu campion mondial.

Sebastian Vettel nici nu avea cum să rateze acest titlu. A mers fantastic tot sezonul, strînsese deja 9 victorii în Grand Prix-uri şi mai avea nevoie doar de un singur punct în cele 5 curse rămase. Şi-a îndeplinit misiunea chiar la Suzuka. Sarcina uşoară, avea deja pole-position-ul şi doar o eroare de pilotaj sau probleme tehnice la maşină l-ar fi putut împiedica.

Şi-a asigurat titlul matematic cu 4 curse înainte de final. Vettel n-a riscat mare lucru. A făcut faţă presiunii exercitate de Button (McLaren) şi n-a predat şefia decît după schimbul de pneuri. A cedat şi locul doi în favoarea lui Alonso (Ferrari) tot după o oprire la pitsop.

A cîştigat Button
Lupta s-a dat între britanic şi spaniol. A cîştigat primul, dar ce mai contează? Oktoberfest s-a terminat, însă pentru Vettel de-abia acum începe. Are 24 ani şi 98 de zile şi este cel mai tînăr dublu campion mondial din istoria lui F1. Vechiul record îi aparţinea chiar lui
Fernando Alonso, performanţă stabilită în 2006. Spaniolul a fost primul care l-a felicitat pe Vettel. A urmat Schumacher, chiar pe pistă, cele două monoposturi rulînd unul lîngă altul. Ce imagine pentru fotoreporteri! Ştafeta germană. Septuplul campion mondial va lăsa în urmă, atunci cînd în sfîrşit se va retrage, un mare campion care are suficient timp cel puţin să-l egaleze. 24 de ani şi 98 de zile!

Playtech: BOMBĂ! Vicor Ponta, mesaj pentru români de pe patul de spital: 'Ar fi o lașitate din partea mea să tac'


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează