SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL FRANŢEI

Victorie în ritm de salsa

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 iunie 2008 00:00

Felipe Massa este noul lider al clasamentului intermediar al piloţilor. Brazilianul de la Ferrari s-a impus în Marele Premiu al Franţei, disputat pe circuitul Magny-Cours şi a profitat de prestaţia destul de slabă a fostului lider, polonezul Robert Kubica.

Prima parte a cursei l-a avut în prim plan pe celălalt pilot al Scuderiei, Kimi Raikkonen, care a pornit din pole position. În turul 38, o bucată a evacuării s-a desprins de maşina finlandezului şi acesta a început să piardă din viteză, fiind depăşit de Massa. El a terminat însă pe locul 2, mecanicii reuşind să remedieze problemele în timp util. Între timp, britanicul de la McLaren, Lewis Hamilton, plecta al 13-lea, a reuşit să avanseze poziţie cu poziţie, pînă pe locul 9, dar, din nou o eroare gravă, scurtcircuitînd o şicană şi fiind penalizat de stewardzi cu un drive-trought. Pilotul nu mai reuşit să iasă din a doua parte a clasamentului şi a terminat pe locul 10.

Finalul cursei a fost cu adevărat încins, cu cîteva dueluri savroase. Primul i-a avut în prim plan pe Jarno Trulli, de la Toyota, Heikki Kovalainen (McLaren) şi Robert Kubica (BMW). Diferenţele dintre cei trei, în ultimele zece tururi, au fost mereu mai mici de o secundă, de unde şi spectacolul. Trulli a reuşit să profite de avantajul poziţiei şi a terminat al treilea, fiind pentru prima oară, după 2005, cînd urcă pe podium. Kovalainen s-a mulţumit cu locul al patrulea, destul de bun privind la poziţia sa pe grila de start, iar Kubica a terminat al cincilea şi pierde astfel locul de lider al clasamentului general.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează