SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

VIDEO + FOTO 13 ani de la o cursă incredibilă în Formula 1: Schumi a revenit spectaculos, dar s-a văzut învins

FOTO: Twitter +6   FOTO
FOTO: Twitter

Articol de GSP - Publicat marti, 24 aprilie 2018 13:26

În urmă cu fix 13 ani, pe 24 aprilie 2005, a avut loc una dintre cele mai impresionante curse de Formula 1 din istoria competiției. 

Fernando Alonso, atunci pilot Renault, a câștigat Marele Premiu din San Marino, pe circuitul de la Imola, a patra cursă a sezonului, după o luptă spectaculoasă cu Michael Schumacher, pilotul Ferrari.

Plecat de pe locul 2, spaniolul a reușit să câștige cursa, rezistând incredibil atacurilor lui Michael Schumacher, care a terminat la doar 0,215 secunde în spatele rivalului său. Neamțul de la Ferrari a luat startul de pe locul 13 și a recuperat distanța față de spaniol, dar nu l-a putut depăși.

 La finalul acelui sezon, spaniolul câștiga primul dintre cele două titluri mondiale și întrerupea seria lui Schumacher, care luase trofeul din 2000 până în 2004.

Pe locul trei în cursa de la Imola a terminat austriacul Alexander Wurz, care a profitat de descalificarea lui Jenson Button. În top 10 s-au mai aflat Jacques Villeneuve, Jarno Trulli, Nick Heidfeld, Marck Webber, Vitantonio Liuzzi, Ralf Schumacher și Felipe Massa.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează