SPORTURI  »  BASCHET  »  SUA

FOTO Fostă baschetbalistă de la Brașov implicată în protestele din SUA după moartea lui George Floyd: „Black lives matter”

Angela Beadle +13   FOTO
Angela Beadle

Articol de - Publicat joi, 04 iunie 2020 13:38

Baschetbalista Angela Beadle, 26 de ani, a evoluat în primele trei luni ale anului la Olimpia Brașov, în eșalonul de elită feminin. Revenită în Texas, a ieșit pe străzile din Austin la amplele manifestații declanșate după uciderea lui George Floyd.

  • CONTEXTGeorge Floyd a fost omorât de un polițist din Minneapolis (Minnesota), după ce a fost presat cu genunchiul pe gât până și-a dat ultima suflare;
  • Crima a provocat proteste de proporții în Statele Unite ale Americii, cu epicentrul la Minneapolis, unde mai multe ținte au fost incendiate.
  • Derek Chauvin, 44 de ani, polițistul arestat și acuzat de omor din culpă, a fost coleg cu George Floyd (46 de ani), victima sa. Dezvăluire făcută la o televiziune din Minneapolis de Maya Santamaria, fosta proprietară a clubului El Nuevo Rodeo.

Sosită la începutul anului la echipa de baschet Olimpia Brașov din prima ligă feminină, americanca Angela Beadle a jucat sub Tâmpa până la începutul lui martie, când campionatele naționale au fost suspendate din cauza pandemiei. S-a întors acasă, în Texas, unde acum s-a numărat printre sutele de mii de oameni care au ieșit la proteste pe întreg teritoriul SUA după uciderea lui George Floyd în Minnesotta.

Pe contul său de facebook și-a postat fotografii din timpul manifestațiilor la care a participat în Austin, unde a purtat și o pancartă pe care scria "Black lives matter" („Vieților negrilor contează"). Iar mesajul însoțitor de pe Facebook e „Vine o vreme când tăcerea înseamnă trădare! Să nu-ți fie niciodată teamă să te ridici împotriva injustițiilor lumii!".

FOTO Fostă baschetbalistă de la Brașov implicată în protestele din SUA după moartea lui George Floyd: „Black lives matter”

7 meciuri și 15 puncte pe partidă

Texas e unul dintre statele americane cele mai vizibile în materie de proteste în aceste zile, Poliția intervenind deja cu arme neletale și gaze împotriva numeroșilor manifestanți ieșiți pe străzi în Dallas, Houston sau Austin.

La Brașov, pivotul american a bifat 7 partide, cu o medie de circa 28 de minute pe meci. A realizat 15,7 puncte și 6,4 recuperări per întâlnire, devenind încă de la început una dintre cele mai importante jucătoare din lot. 

5e locul pe care se afla Olimpia Brașov în Liga Națională în momentul întreruperii sezonului și urma să participe la play-off

FOTO. Imagini cu protestele din întreaga lume

+9 FOTO

Citește mai multe știri despre decesul lui George Floyd:

Dacă Dinamo retrogradează, Politic rămâne în Superliga! » Un club cu pretenții i-a făcut contractul + alte 3 transferuri pregătite

Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu


Comentarii (3)
eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  04 Iunie 2020, 19:35

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

abeld1
abeld1  •  04 Iunie 2020, 17:31

Ce idioata “Black lives matter“ și antifa sunt organizații t-e-roriste

abeld1
abeld1  •  04 Iunie 2020, 16:28

Ce idioat Black lives matter și antifa ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează