SPORTURI  »  BASCHET  »  EUROCUP

FOTO „Copilul” lui Hagi a venit în România » La ce eveniment a participat fostul coleg al lui Messi

FOTO: Facebook @ubtcluj
FOTO: Facebook @ubtcluj

Articol de - Publicat miercuri, 08 martie 2023 23:35 / Actualizat joi, 09 martie 2023 00:18

U-BT Cluj-Napoca a învins-o pe Bursaspor, scor 87-83, în runda cu numărul 15 a grupei A din Eurocup la baschet masculin. În sala Polivalentă din Cluj a fost prezent și Arda Turan (36 de ani), fostul mare internațional turc. 

Arda Turan s-a retras din activitate în septembrie 2022, dar rămâne cu ochii pe tot ce mișcă în sport. Fan recunoscut al baschetului, „copilul de suflet” al lui Gică Hagi a revenit alături de turcii de la Bursaspor în România, pentru disputa cu U-BT. A asistat la un meci spectaculos, adjudecat de campioana României. 

Încă o rușine istorică » După Kosovo, România pierde și cu Feroe după o prestație penibilă! Calcule complicate pentru Euro 2024
Preliminarii Euro
Încă o rușine istorică » După Kosovo, România pierde și cu Feroe după o prestație penibilă! Calcule complicate pentru Euro 2024

U-BT Cluj-Napoca, victorie sub ochii lui Arda Turan 

Elevii lui Mihai Silvășan au preluat inițiativa din primele secvențe. Au condus inclusiv cu 12 puncte, dar au tremurat în final pentru victorie. Turcii au egalat la 81, dar finalul le-a aparținut clujenilor. 

Cei mai buni marcatori ai lui U-BT au fost americanii Jones și Patrick, fiecare cu câte 14 puncte. Au mai contribuit: Meindl (13), Gordic (12), Guzman (11), Stepherd (10), Bircevic (9) și Cățe (4).

Campioana României rămâne pe locul 9, primul sub zona play-off-ului. Are 5 victorii în 15 partide și păstrează șanse matematice pentru calificarea în faza următoare.

„Copilul” lui Hagi a venit în România » La ce eveniment a participat fostul coleg al lui Messi
FOTO: Facebook @ubtcluj

Arda Turan, fotbalist legendar al Turciei

Promovat de Hagi la prima echipă, Turan a evoluat pentru Galatasaray până în 2011, când era cumpărat de Atletico Madrid. A cucerit alături de Simeone un titlu în Spania, o Cupă, un trofeu Europa League, o Supercupă a Europei și a disputat o finală de Liga Campionilor.

A urmat un transfer la Barcelona, în 2015, pentru o sumă record în fotbalul turc, 34 de milioane de euro. Turan are un titlu și două Cupe ale Spaniei alături de catalani.

În 2018 a revenit în Turcia, la Bașakșehir, echipa favorită a președintelui Erdogan, cucerind încă un titlu. Și-a încheiat cariera la clubul care l-a lansat, Galatasaray.

Arda Turdan, „copilul de suflet” al lui Gică Hagi

În 2012, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Arda Turan vorbea despre rolul decisiv pe care Hagi l-a avut în cariera lui.

Respect Hagi! A însemnat incredibil de mult pentru mine să cresc având sub ochi imaginea jucătorului Hagi. Un model care m-a ambiţionat şi m-a motivat. Apoi, când mi s-a ivit şansa să lucrez cu el, Hagi ca antrenor, eu ca jucător, am înţeles ce înseamnă un om care s-a născut şi trăieşte pentru fotbal.

Mi-a spus multe lucruri importante, am învăţat destule trucuri de la Hagi”, povestea Arda Turan.

Citește și alte știri din sportul internațional: 

OFICIAL Rapid și-a prezentat noul antrenor: „Bine ai venit în familia Rapid”

OFICIAL Rapid și-a prezentat noul antrenor: „Bine ai venit în familia Rapid”

VIDEO Fostul antrenor al lotului României de junioare la volei, mesaj șocant de 8 martie » Imagini obscene postate de Ziua Femeii: „Ce se întâmplă în Bangkok rămâne în Bangkok”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
forzzainter
forzzainter  •  09 Martie 2023, 10:53

Copilul turc de suflet al lui Hagi, este Emre!

gazistu
gazistu  •  09 Martie 2023, 09:31

a fost fotbalist bun ... meserie Arda!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează