SPORTURI  »  BASCHET  »  PEDEAPSĂ

Patron de club amendat cu 10 milioane de dolari pentru rasism și misoginism!

Robert Sarver, alături de soția lui, Penny // sursă foto: espn.com
Robert Sarver, alături de soția lui, Penny // sursă foto: espn.com

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 septembrie 2022 12:48 / Actualizat miercuri, 14 septembrie 2022 13:19

Patronul formației Phoenix Suns, Robert Sarver (60 de ani), a fost amendat cu 10 milioane de dolari și suspendat un an de NBA, forul nord-american de baschet profesionist. Milionarul este acuzat de misoginism și comportament rasist.

Omul de afaceri a fost amendat cu 10 milioane de dolari, sumă maximă prevăzută în regulamentul disciplinar al NBA. Acesta va fi, de asemenea, suspendat pentru o perioadă de un an. 

Lui Robert Sarver i-a fost interzis să se ocupe de echipele pe care le patronează, Phoenix Suns și Phoenix Mercury, formație ce evoluează în WNBA, campionatul nord-american de baschet feminin. 

Cristi Pustai a răbufnit: „Ce caută CSA Steaua aici?”
CSA STEAUA
Cristi Pustai a răbufnit: „Ce caută CSA Steaua aici?”

Robert Sarver a primit amenda maximă scrisă în regulamentul NBA

Nu va putea participa la niciun meci jucat de niciuna de formațiile patronate de acesta, nu va putea vizita bazele de antrenament, arena în care joacă formația din Arizona, nu va putea viziona antrenamentele efectuate de cele două echipe și nu se va putea implica în nicio afacere în care sunt implicate și cele două grupări de baschet, spune cotidianul american Washington Post.

Conducerea NBA a declarat că Saver a fost găsit vinovat de rasism, pentru că ar fi jignit persoanele de culoare. Sarver ar fi folosit de asemenea un limbaj jignitor la adresa femeilor și și-ar fi bătut joc de angajații cluburilor pe care le deține, notează Forbes

A fost analizat un număr uriaș de mailuri, mesaje și videoclipuri

Forul nord-american de baschet profesionist a analizat un număr uriaș de mailuri, mesaje și videoclipuri, pentru a îl putea acuza pe patronul lui Phoenix Suns. 

Examinarea a constat în 320 de interviuri date de Saver de-a lungul anilor, precum și 80.000 de mailuri, mesaje text și videoclipuri în care comportamentul milionarului este expus.

NBA ar fi lansat în luna noiembrie a anului trecut un întreg raport în care sunt expuse faptele de care este acuzat Robert Saver. Afaceristul spunea la vremea aceea că primește cu bucurie raportul întocmit de NBA, însă avocații săi au negat pentru ESPN orice acuzație adusă clientului pe care îl reprezintă.

Robert Sarver: „Port întreaga responsabilitate pentru ce am făcut”

Patronul echipei Phoenix Suns a spus că îi pare rău pentru ceea ce a făcut: „Port întreaga responsabilitate pentru ce am făcut. Îmi pare rău că am provocat atâta durere în jurul meu. Aceste greșeli comportamentale nu sunt în concordanță cu filosofia mea personală și cu valorile mele. 

Acest moment reprezintă o oportunitate pentru mine să îmi demonstrez capacitatea de a învăța, întrucât eu și echipa mea continuăm să construim un mediu în care fiecare angajat să se simtă confortabil și prețuit”, a declarat Robert Saver.

Nu este primul caz de acest gen din istoria NBA

Cazul lui Robert Sarver aduce aminte de un caz similar, petrecut în 2014. Atunci, patronul formației Los Angeles Clippers, Donald Sterling, a fost interzis pe viață la meciurile de baschet din Canada și Statele Unite, ca urmare a comentariilor rasiste făcute de acesta. 

A fost amendat cu 2,5 milioane de dolari și a vândut în cele din urmă franciza o lună mai târziu, în mai 2014.

Mai multe știri din baschet: 

Începe show-ul la Constanța, unde au loc finalele FIBA 3x3 » Campioanele olimpice, mondiale și europene vin în România

Imagini absolut fabuloase cu antrenorul Italiei, după surpriza de la CE de baschet » A plâns, a sărit în brațele rivalului Antetokounmpo și a oferit declarații antologice: „Am șocat lumea, am șocat-o!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
brentford
brentford  •  14 Septembrie 2022, 19:15
Postat de ucluj2011 pe 14 Septembrie 2022, 14:42

Iar o faci pe prostul în mod deliberat , știind foarte bine că UEFA și FIFA sancționează FOARTE DRASTIC rasismul (Becali , MM , multe dintre galerii... știi tu care...) și în același timp ceea ce a făcut Săpunaru , lucru pentru care trompetele din Media și postacii ca tine au făcut atâta tam-tam (fals și ridicol) , se penalizează cu avertisment și în cel mai rău caz vreo amendă. Au fost cazuri în campionate mari , în care fotbaliștii au lovit spectatori intruși (cum au fost la Craiova) pentru că s-au simțit amenințați și nu li sa făcut nimic , iar media (inclusiv cea ipocrită de la noi) i-a lăudat. Stai jos , ai nota UNU.

Sincer,nu cred ca o face in mod deliberat. :))) unde nu-i cap....

Zuza
Zuza  •  14 Septembrie 2022, 16:32
Postat de emil1986 pe 14 Septembrie 2022, 14:21

Fraiere, MM-ul a platit pentru acel pumn. A fost supendat 1 an (UN AN). Pricepi?????? Dupa care n-a mai avut iesiri de acel gen. Derbedeul suprem Sapunaru, in schimb, face aproape la fiecare meci scandal si nu e sanctionat cum se cuvine. Pricepi ma, minte putina????

Adică dincă ,dacă face pârnaie ,nu mai e un criminal? Un hoț care fură,stă trei ani la mititica( în cel mai fericit caz) ,nu mai e hoț? Interesantă gândire

Zuza
Zuza  •  14 Septembrie 2022, 16:29

Pe la becali când ajung?

Vezi toate comentariile (24)
Comentează