SPORTURI  »  BASCHET  »  ÎNCHISOARE

Brittney Griner, vedeta baschetului american, condamnată la NOUĂ ani de înschisoare!

Britney Griner, condamnată la 9 ani de închisoare cu executare
Foto: Imago
Britney Griner, condamnată la 9 ani de închisoare cu executare Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 04 august 2022 19:25 / Actualizat joi, 04 august 2022 20:15

Brittney Griner (31 de ani), una dintre cele mai bune baschetbaliste ale lumii în ultimul deceniu, a fost condamnată la 9 ani de închisoare de Tribunalul din Rusia, după ce a fost găsită vinovată pentru deţinere şi trafic de droguri.

  • Context: Pe 5 martie, câinii din aeroportul din Moscova au descoperit în bagajul lui Brittney un cartuș de vaporizator care conținea urme de ulei de hașiș.

Conform legislației ruse, acuzația presupune o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare. În timpul procesului, procurorii ruși au cerut instanței să o condamne la 9 ani și jumătate de închisoare și să emită amenda de 1 milion de ruble.

După 6 luni în care a fost reținută de autoritățile rusești, Brittney și-a primit pedeapsa.

Tribunalul Khimki, situat în apropiere de Moscova, a dat în cursul zilei de azi verdictul în cazul baschetbalistei din America. Aceasta a fost condamnată la 9 ani de închisoare cu executare și obligată să plătească 1 milion de ruble, aproximativ 16.400, anunță CNBC.

SUA, gata să îl dea la schimb pe „Negustorul morții” pentru a o recupera pe Brittney Griner

Decizia vine după ce SUA și-a declarat intenția de a o recupera pe Brittney. Guvernul american e gata să-l trimită la Moscova pe Viktor Bout, poreclit „Negustorul morții”, acesta fiind condamnat la 25 de ani de pușcărie pentru trafic de arme în schimbul lui Griner. 

În acest moment, Kremlinul nu ia în calcul această variantă.

Brittney Griner, legendă a baschetului feminin

Brittney Griner era sub contract cu formația rusă UMMC Ekaterinburg, cât timp sezonul din WNBA este în pauză. Acolo evoluează pentru Phoenix Mercury. 

Griner este o legendă a baschetului american. Are două titluri olimpice și două mondiale cu naționala și un trofeu în WNBA, în 2014. La nivel individual are 7 apariții în All-Star Game și a fost de două ori cea mai bună marcatoare a campionatului.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close