SPORTURI  »  BASCHET  »  EUROLIGA

Campioana bate la porțile Euroligii, duel cu TTT Riga pentru un loc în grupe

Sepsi e pregătită de o o nouă aventura europeană
Sepsi e pregătită de o o nouă aventura europeană

Articol de - Publicat marti, 19 septembrie 2023 14:41 / Actualizat marti, 19 septembrie 2023 17:14

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe se află în fața primului joc oficial al noului sezon, turul preliminariilor Euroligii, cea mai importantă competiție continentală în baschetul feminin.

Campioana României va întâlni formația letonă TTT Riga, în dublă manșă, primul joc fiind programat miercuri, de la ora 19:00, la Sepsi Arena, iar returul pe 27 septembrie.

„Adversarul are caracteristici asemănătoare cu ale noastre, așa că eu cred că va fi un duel foarte echilibrat. Dacă cele două meciuri vor merge într-o direcție sau alta, vom vedea. Este început de sezon, îmi amintesc că, în stagiunea precedentă, în octombrie nu arătam atât de bine pe cât am făcut-o ceva mai târziu, în timpul campionatului, însă în această situație se află toate echipele, nu doar noi. 

Am avut o perioadă de pregătire cu aproximativ șapte zile mai scurtă decât ne-am fi dorit, dar cred că ne-am mișcat bine și suntem pregătiți pentru acest moment", a prefațat "dubla" antrenorul Zoran Mikes, care nu va putea conta pe Chelsea Nelson, accidentată.

„Știm că ne așteaptă un meci important. Am avut această șansă și anul trecut, dar cred că acum suntem mai pregătite pentru marele pas. Vreau să ne concentrăm mai mult pe ce avem de făcut pe teren decât pe cum arată adversarul", a completat și baschetbalista belgiană a lui Sepsi-SIC, Bethy Mununga.

„Ne aflăm în fața unui pas mare pentru clubul nostru, pentru baschetul feminin din România!"

Înainte de începerea meciului de miercuri, biletele vor costa 20 de lei, iar copiii vor avea intrare liberă, însă alb-verzii au pus în vânzare tichete încă de luni, atât online, cât și la Sepsi Arena, la preț redus, 15 lei, respectiv 2 lei pentru copii.

 „Suntem în fața unui pas mare pentru clubul nostru, pentru baschetul feminin din România. Cred că avem o șansă bună cu grupul pe care l-am construit în această vară. Am arătat bine în meciurile de pregătire. Adversarul este un nume mare, dar cred că staff-ul tehnic a depus o muncă bună cu fetele. 

Așteptăm fanii în număr cât mai mare la sală. Avem nevoie de suportul lor, al oamenilor din oraș în această importantă încercare a noastră de a ajunge în grupele celei mai importante competiții europene", a punctat și Pásztori Istvan, managerul echipei covăsnene.

Dezamăgire la finalul sezonului trecut, în ciuda rezultatelor excelente

Tehnicianul bosniac al lui Sepsi a vorbit și despre dezamăgirile avute în pauza de vară, odată cu plecarea multor jucătoare autohtone de la echipa pe care o pregătește către CSM Constanța, noua rivală din campionat a covăsnenilor. 

Consideră, totodată, că există o anumită încercare de a minimaliza rezultatele pe care echipa sa le-a avut în ultimii ani. Sepsi-SIC a încheiat stagiunea 2022-2023 câștigând titlul de campioană și Cupa României, iar în Eurocup a depășit faza grupelor.

„Oamenii ar trebui să respecte ceea ce am reușit în ultimii ani aici, deși mulți încearcă să minimalizeze performanțele acestei echipe. Se lasă impresia că ne-ar fi ușor, dar toate lucrurile bune, toate rezultatele vin după o muncă grea. Am avut mulți adversari în țară care au vrut să ne detroneze în ultimii zece ani. În toată această perioadă am demonstrat însă că știm bine ce facem. 

Referitor la situația din această vară, aș dori să vorbesc din perspectivă personală, nu e o poziție a clubului. Există o diferență între jucătoarele care au fost aici unul-două sezoane și cele care au stat cinci sau chiar zece ani la Sfântu Gheorghe. Referitor la primele, sunt situații des întâlnite, jucătoarele vin și pleacă, sunt mișcări firești, nu am ce să comentez.

 În schimb, în al doilea caz, eu consider că situația a fost patetică! Au plecat fără să îmi spună personal sau cuiva din staff că o vor face, au postat pe rețelele sociale. Au primit dragoste necondiționată din partea noastră și când erau accidentate, și când nu erau în formă. 

M-a durut, pentru că am lucrat împreună atâția ani. Dar avem un nou grup, ne concentrăm acum pe acest lucru, să le acordăm sprijinul nostru! Să se adapteze aici, să lucreze din greu și cred că în două-trei luni vom progresa și vom ajunge în formă bună atunci când campionatul intern va intra în fazele sale superioare!", a declarat Zoran Mikes.

O calificare le-ar aduce pe Fenerbahce și Valencia la Sfântu Gheorghe

În cazul în care se va califica, echipa covăsneană va evolua în Grupa A a Euroligii, alături de Fenerbahce Alagoz Holding Istanbul (Turcia), Beretta Famila Schio (Italia), Valencia BC (Spania), LDLC Asvel Feminin (Franţa), AZS UMCS Lublin (Polonia), Casademont Zaragoza (Spania) şi câştigătoarea "dublei" dintre Diosgyori VTK Hun-Therm (Ungaria) şi London Lions (Marea Britanie).

Dacă Sepsi-SIC nu va trece de TTT Riga, campioana României va evolua în sezonul regulat al EuroCup Women, în Grupa F, alături de Olympiakos Pireu (Grecia), Melikgazi Kayseri (Turcia) şi câștigătoarea barajului de calificare dintre MBK Ruzomberok (Slovacia) şi Ostrava (Cehia).

Constanța e în grupele Eurocup, Universitatea Cluj se bate cu Eleftheria Moschatou în preliminarii

În sezonul regulat al EuroCup va evolua şi vicecampioana CSM Constanţa, în Grupa C, alături de Galatasaray Cagdas Factoring Istanbul (Turcia), UF Angers Basket 49 (Franţa) şi Kibirkstis (Lituania).

Universitatea Cluj-Napoca va lua startul în calificările EuroCup Women, împotriva formaţiei elene Eleftheria Moschatou. Duelul va fi sub forma unei duble manşe, pe 21 şi 28 septembrie. 

Dacă va reuşi calificarea, echipa ardeleană va evolua în Grupa A, alături de Flammes Carolo Basket (Franţa), Cadi La Seu (Spania) şi Zabiny Brno (Cehia). 

Citește și: 

Simona Halep le-a declarat americanilor: „Nu avea niciun sens să iau roxadustatul, nu m-ar ajuta!” » Ce spune studiul EMA
HALEP, SUSPENDATĂ
Simona Halep le-a declarat americanilor: „Nu avea niciun sens să iau roxadustatul, nu m-ar ajuta!” » Ce spune studiul EMA
Căpitanul României, Cristian Chirică, a vorbit despre primele două meciuri de la Cupa Mondială: „Suntem bucuroși că suntem la această competiție”
CUPA MONDIALĂ
Căpitanul României, Cristian Chirică, a vorbit despre primele două meciuri de la Cupa Mondială: „Suntem bucuroși că suntem la această competiție”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  20 Septembrie 2023, 07:13

Ar fi frumoasa o calificare in Euroliga.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează