SPORTURI  »  BASCHET  »  EUROBASKET 2017

Campioana Europei vine la Cluj » Grupă dificilă pentru România la EuroBasket 2017

Pau Gasol pasând mingea unui coechipier // FOTO Guliver/GettyImages
Pau Gasol pasând mingea unui coechipier // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 23 noiembrie 2016 00:00

Tragerea la sorți de ieri a trimis-o pe Spania în grupa României pentru EuroBasket 2017, competiție ale cărei grupe se vor juca în patru țări.

Până la EuroBasket 2017 mai sunt opt luni, dar ieri, la Istanbul, au fost decise cele patru grupe care se vor juca în Finlanda, Israel, Turcia și România. Automat, cele patru țări organizatoare au obținut și calificarea.  

Grupa C se va juca la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă, iar în această grupă, pe lângă România vor evolua Spania, Croația, Cehia, Muntenegru și Ungaria. Cea mai mare echipă e cu siguranță Spania, cea care deține trei titluri europene, cucerite în 2009, 2011 și 2015.

De asemenea, echipa iberică e campioană mondială și multiplă medaliată la Jocurile Olimpice, la Rio, în 2016, cu bronz. În ultimii ani, vedeta spaniolilor este Pau Gasol.

În grupa României, primele meciuri se vor juca pe 1 septembrie, iar ultimele pe 7 septembrie. Primele patru clasate vor merge în faza eliminatorie, care se va juca în întregime la Istanbul.

Pachete de bilete au fost deja  puse în vânzare, cu reduceri substanțiale care au durat până ieri. De azi, ele se vor găsi la prețuri mai mari.

Cele mai ieftine sunt abonamentele de categoria IV, care costă 265 de lei pentru "Tournament Pass" sau 150 de lei pentru "Follow my team".

Grupa A
(Helsinki)
Grupa B
(Tel Aviv)
Grupa C
(Cluj-Napoca)
Grupa D
(Istanbul)
Polonia Ucraina Croația Marea Britanie
Grecia Israel Cehia Rusia
Franța Lituania Spania Serbia
Finlanda Georgia Muntenegru Letonia
Islanda Italia România Turcia
Slovenia Germania Ungaria Belgia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
tihi
tihi  •  05 Decembrie 2016, 10:22

De ce nu vorbiti si de campionatul de baschet feminin????????????

blacksun_14
blacksun_14  •  23 Noiembrie 2016, 12:39

asa mai ajunge si romania la un turneu final de baschet, sport in care valoric sunt cu minus

ray51
ray51  •  23 Noiembrie 2016, 11:02

Grupa grea, asa este, dar nu vad care-ar fi fost mai facila.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează