SPORTURI  »  BASCHET  »  SEPSI SIC

Campioana Sepsi SIC și-a prezentat lotul și a jucat primele amicale

Articol de - Publicat sambata, 14 septembrie 2019 23:43

Echipa de baschet feminin Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, campioană a României în ultimele patru sezoane, a reluat pregătirile și și-a prezentat lotul pentru campionatul 2019-2020.

Prezentarea a avut loc cu prilejului primelor meciuri amicale de după vacanță, o „dublă” cu formația Peac Pecs (Ungaria), 48-56, respectiv 66-57. Antrenorul bosniac Zoran Mikes le va avea la dispoziție în acest sezon pe Annemarie Godri Părău, Ioana Ghizilă, Ildiko Mirne-Nagy, Andra Mandache, Ștefania Cătienean, Nora Demeter, Renata Kovacs, Nicolett Orban, Chrissy Givens, Natalie Butler, Jelena Vucetic, Jovana Pasic și Kristina Topuzovic.

ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe a cucerit, în luna mai, cel de-al patrulea său titlu de campioană a României, după ce a învins-o pe CS Municipal Satu Mare, rivala din ultimii ani. Echipa covăsneană a mai câştigat titlul în sezoanele 2015-2016, 2016-2017 şi 2017-2018. Campioana României va juca direct în grupele EuroCup pentru al treilea sezon consecutiv. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a fost repartizată în grupa E în această ediție a EuroCup Women, alături de Galatasaray (Turcia), Artego Bydoszcz (Polonia) și Lulea Basket (Suedia). 

Sepsi va debuta în deplasare cu Artego Bydgoszcz. Trei secții noi Baschetul clubului covăsnean are și patru echipe de copii și juniori: U14 (antrenor Dragoslava Zakula-Mikes), U12, U11 (antrenor Judit Kajdacsi) și U10 (antrenor Adrian Veres). 

După baschet și tenis de masă (antrenor Teodor Simon), sporturi în care avea deja rezultate pe plan intern și nu numai, clubul covăsnean a înființat în această vară altă trei secții. Este vorba despre lupte, ciclism și handbal, numărul sportivilor și al antrenorilor ajungând astfel la 160. Unul dintre sportivii care s-a transferat de curând la Sepsi SIC este ciclistul Szabo Norbert, originar chiar din Sfântu Gheorghe, multiplu campion național și deținător de recorduri naționale la velodrom. De asemenea, secția de lupte, cu antrenorii Matefi Arpad și Barabs Gyorgy, are în componență sportivi cu rezultate excelente în CV, pe plan intern și international. 

Tivadar și Cartaș la handbal 

Două foste componente ale naționalei României au fost cooptate în staff-ul secției de handbal, unde s-a pornit la drum cu două echipe, junioare I și junioare II. Directorul tehnic Mihaela Tivadar și antrenoarea Carmen Cartaș, alături de directorul sportiv Sorin Popica, își doresc un parcurs cât mai bun în acest sezon în cele două campionate, având la dispoziție un lot foarte tânăr, cu multe dintre fete născute în anul 2004. Pasul următor, reapariția handbalului feminin la nivel de seniori în Sfântu Gheorghe, în viitorul apriopiat, mai exact înscrierea echipei în al doilea eșalon al țării, Divizia A.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează