SPORTURI  »  BASCHET  »  BASCHET

Campioana "U" Mobitelco Cluj va evolua în FIBA Eurochallenge

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 iunie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 08 iunie 2011 14:57

Echipa "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca, campioană naţională la baschet masculin, va fi înscrisă în sezonul viitor în FIBA Eurochallenge, a treia competiţie europeană ca valoare, a declarat preşedintele grupării, Mircea Cristescu.

"Am avut discuţii cu conducerea clubului, partenerii şi sponsorii noştri şi, sigur că după performanţa de a câştiga titlul naţional, avem ambiţii şi pe plan european. Echipa va fi înscrisă în FIBA Eurochallenge şi sperăm ca tragerea la sorţi de luna viitoare, de la Barcelona, să ne surâdă. Aşteptăm confirmarea din partea FIBA Europe, dar avem speranţe, fiind campioni, să jucăm direct în grupe", a declarat Mircea Cristescu.
Data limită pentru înscrierea în cupele europene este 9 iunie şi, după încă o săptămână, echipele înscrise în FIBA Eurochallenge sunt obligate să depună o garanţie de 20.000 de euro, care va fi returnată la finalul participării în competiţie, plus taxa de înscriere de 5000 de euro.
Secretarul general al Federaţiei Române de Baschet, Radu Drăgănescu, a explicat că formaţia clujeană nu are acces într-o competiţie mai valoroasă.
"În acest moment, oficial, doar echipa campioană din Cluj şi-a anunţat intenţia de a juca în cupele europene. Nu se va primi wild-card pentru FIBA Eurocup, a doua competiţie ca valoare, după Euroligă, astfel că U Mobitelco Cluj va juca în FIBA Eurochallenge. Este foarte posibil să joace direct în grupe, fiind campioana. Dacă încă o echipă sau două din România se vor înscrie în Eurochallenge, acele echipe vor juca în tururile preliminarii. Probabil CSU Ploieşti se va mai înscrie în Eurochallenge şi BC Mureş în Liga Balcanică, dar nu au anunţat încă oficial. Aşteptăm comunicările oficiale din partea echipelor până joi, când trebuie să trimitem înscrierile la FIBA. La feminin, doar ICIM Arad şi Bega Danzio Timişoara au anunţat că vor merge în Liga Europei Centrale, în timp ce CSM Satu Mare ar dori să joace în FIBA Eurocup", a spus oficialul FRB.
În sezonul trecut al FIBA Eurochallenge, Steaua Bucureşti a încheiat grupa din care a făcut parte pe locul trei, în timp ce campioana de atunci, CSU Ploieşti, nu s-a calificat mai departe din preliminarii.
Tragerea la sorţi a meciurilor din preliminariile şi grupele FIBA Eurochallenge va avea loc în 5 sau 6 iulie, la Barcelona.

Playtech: Laurențiu Reghecampf a IERTAT! ”Am avut o discuție, mi-am dat seama că au înțeles”


Comentarii (2)
amunra87
amunra87  •  08 Iunie 2011, 20:30

A doua competitie ca valoare din Europa se numeste numai Eurocup (sub egida ULEB si nu FIBA: ://www.eurocupbasketball.com). Bafta clujenilor in FIBA Eurochallenge.

ligax
ligax  •  08 Iunie 2011, 15:12

Mult succes ! Hai "U"!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează