SPORTURI  »  BASCHET  »  ECHIPA NAŢIONALĂ

Carl John Neumann, antrenorul echipei naţionale de baschet masculin

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 iunie 2010 00:00

Americanul Carl John Neumann este noul antrenor al naţionalei masculine de baschet.

" Carl John Neumann a sosit, astăzi, şi-a prezentat planul de pregătire pe patru ani, la nivel de tineret şi seniori. Echipa va fi completată cu antrenorul coordonator Dan Calancea şi alţi treI antrenori tineri români. Lotul masculin se va reuni în 28 iunie, iar noul antrenor va testa jucătorii convocaţi deja în două meciuri amicale în deplasare, cu naţionala Bulgariei după care va decide componenţa echipei cu care vom juca în preliminariile Europenelor", a declarat Carmen Tocală, potrivit mediafax.

Carl John Neumann (59 de ani) este un fost jucător în NBA, în care a evoluat începînd cu 1976, la mai multe echipe din NBA, printre care Chicago Bulls, Indiana Pacers şi Los Angeles Lakers. De-a lungul carierei de antrenor a pregătit cluburi din Belgia, Grecia, Cipru, Israel, Kuwait, Arabia Saudită, Liban, China şi Japonia, dar şi echipe din ligile inferioare din SUA. La Campionatul Mondial din 2002, Neumann a condus naţionala Libanului, cu care s-a clasat pe locul 16. 

În 1 iulie, tricolorii vor pleca la Sofia, pentru două meciuri amicale cu naţionala Bulgariei, în urma cărora se va stabili lotul oficial al echipei noastre. Vor urma şi alte partide de verificare, toate în luna iulie, la un turneu în Georgia, dar şi în Slovacia şi Luxemburg. 

Naţionala masculină a României va începe în luna august o nouă campanie de calificare în primul eşalon european, care ar putea fi ultima de acest fel, avînd în vedere că FIBA Europe a anunţat că pentru CE din 2013 se va schimba sistemul de calificare, fără două divizii valorice, după ce numărul echipelor participante a fost mărit de la 16 la 24. 

În preliminariile Campionatului European din 2011 (Divizia B), naţionala tricoloră va evolua în grupa B, alături de echipele Suediei, Albaniei, Azerbaidjan şi Belarus. Programul meciurilor tur ale naţionalei României în grupa B:
            11 august - România-Suedia
            14 august - Albania-România
            17 august - România-Azerbaidjan
            21 august - Belarus-România. 
           

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează